Het zag er vorig weekend lang naar uit dat Svelta Melsele, in de wedstrijd tegen Denderleeuw, de punten zou thuis houden. Uiteindelijk gaven ze het in de slotfase van de wedstrijd uit handen. Morgenavond staat de uitwedstrijd op SV Sottegem op het programma en daar hopen ze alvast aan het langste eind te trekken.

Arno Van Bergen (Svelta Melsele A). Foto: Erik Westerlinck.

“Tot tien minuten voor het einde zag het er goed uit voor ons, maar jammer genoeg gooiden we de zege toen te grabbel” stelt Arno Van Bergen. “Ik vind dat we goed van start gegaan zijn, bovendien stond ons blok er. Na een nochtans vermijdbaar tegendoelpunt hebben we de kopjes zeker niet laten hangen en wisten we opnieuw op voorsprong te komen. Helaas moesten we alweer een tegendoelpunt slikken. Dankzij onze doelman, Jarno Pauwels die een strafschop stopte, bleven we in de wedstrijd. Kort daarna stonden we terug op voorsprong.”

“Eigenlijk zijn we daarna te laag gaan spelen, waardoor we onszelf in moeilijkheden brachten. Het gevolg waren nog twee doelpunten voor Denderleeuw. In de slotfase van de wedstrijd kregen we nog een terechte penalty, die we jammer genoeg misten.”

“Deze nederlaag smaakt zuur, zeker als je tot driemaal toe op voorsprong bent gekomen. Helaas hebben we het zelf uit handen gegeven, wat niet weg neemt dat we op zijn minst een gelijkspel verdienden.”

“We hebben deze week goed getraind en de kopjes leeggemaakt. Voor de match op Sottegem hebben we alvast een plan. Als we dat goed uitvoeren dan ben ik ervan overtuigd dat de drie punten mee naar Melsele komen.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – Svelta Melsele A