In tweede nationale van het damesvoetbal was het gisternamiddag uitkijken naar de Wase derby tussen Svelta Melsele en Bosdam Beveren. Rond het halfuur zette Emma Smet de bezoeksters op voorsprong. Maar met een doelpunt van Kirsten Van Dessel en Femke Van Britsom stond Melsele bij de rust 2-1 voor. Rond het uur lukte het Kirsten Van Dessel om nog tweemaal te scoren en de 4-1 eindstand vast te leggen.

De damesploeg van Bosdam Beveren ging onderuit in de derby tegen Svelta Melsele. Copyright: RV

“Een derby wil je uiteraard altijd graag winnen, maar helaas is dat tegen Melsele niet gelukt” luidt het bij Emma Smet. “In de eerste helft hadden we meer kunnen scoren, de openingsgoal was alleszins een mooi pareltje. Het was een afstandsschot die recht in de haak ging. Het was evenwel Melsele die kon gaan rusten met een 2-1 voorsprong.”

“Ik moet toegeven dat we in de tweede helft overklast zijn en bijgevolg terecht verloren hebben. Uiteraard heerste er na de match wat ontgoocheling, maar we maken ons nu klaar voor de volgende match thuis tegen SV Sottegem. Hopelijk kunnen we dan onze laatste thuismatch van 2022 winnend afsluiten. We kijken er alvast naar uit.”

“We staan nu halfweg in het klassement. Ik vind onze heenronde, met de resultaten die we behaald hebben, sowieso geslaagd. Het is onze ambitie om dit seizoen minstens voor plaats acht te gaan.”

Voetbal – 2de nationale (V) – Bosdam Beveren dames