De Klingse Meskes kwamen gisterenvoormiddag al na vijf minuten op voorsprong dankzij een doelpunt van Demi De Witte. Tien minuten later stond het 0-2 dankzij een goal van Conny Van de Putte. Halfweg de eerste helft milderde de thuisploeg langs Dora Staljanssens. Kort na de rust legde Luna De Bock de 1-3 eindcijfers vast. Zaterdagnamiddag ontvangt KSK Klinge, dat op de vierde plaats staat, het nummer drie Evergem 2020.

Een winfie bij de dames van KSK Klinge na de zege tegen SVH Waasmunster. Foto: RV.

“Met nog slaperige oogjes, maar vooral met veel goesting om erin te vliegen, hebben we het opgenomen tegen SVH Waasmunster” aldus Aïda De Rybel. “Al snel opende Demi De Witte de score en die vroege voorsprong motiveerde iedereen om nog meer druk te zetten. Nog geen tien minuten later werden we hiervoor beloond met een doelpunt van Conny Van de Putte. Vanuit een onverwachte hoek belandde niet veel later de bal in onze goal. Dit resulteerde in een 1-2 ruststand.”

“Na een warm theetje zijn we er na de rust onmiddellijk terug ingevlogen. Na een doelpoging van Demi De Witte kon Luna De Bock voorbij de thuisdoelvrouw binnen tikken. Dit gaf ons terug wat ademruimte. Daarna kregen we nog een aantal kansen, maar de bal wou niet meer binnen. De vermoeidheid liet zich stilaan zien, zodat iedereen blij was met het laatste fluitsignaal. Opdracht geslaagd, want de drie punten gingen opnieuw mee naar De Klinge.”

“Zoals al eerder is gebleken beseffen we maar al te goed dat elke match moet gespeeld worden” luidt het bij coach Geoffry Fabry. “Al heel wat ploegen hebben het al zeer moeilijk gehad tegen ons, dat blijkt ook uit de cijfers. Tot nu toe verloopt de competitie goed voor ons, het is het bewijs van doorzettingsvermogen. Ik geloof dan ook sterk in mijn Klingse meskes. Het is nu het vierde jaar dat ik mijn schouders onder deze toppers zet. Ik kan je verzekeren dat ik heel fier ben  op mijn speelsters, ik blijf dan ook geloven in een top drie plaats.”

Voetbal – 3de provinciale A (V) – KSK Klinge