De topaffiches volgen zich op voor VKS Hamme-Zogge. Na de verliesmatch, vorige week, tegen FC Moerbeke neemt Hamme-Zogge het morgen op tegen ongeslagen leider Rangers Opdorp.

Coach Wannes Anrys (VKS Hamme-Zogge) ziet puntenwinst in Opdorp zeker zitten. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Het tweeluik Moerbeke en Rangers Opdorp was er ééntje waar we vooraf ontzettend naar uitkeken” aldus Wannes Anrys. “Met 16 op 18 zaten we in de goede flow, bovendien wisten we dat als we nog een kleine kans wouden maken om mee te strijden voor plaats één, we een zes op zes moesten pakken.”

“Tegen Moerbeke zijn we goed van start gegaan en speelden we een erg goed eerste kwartier. Nadien sloop de twijfel in mijn ploeg. Moerbeke pakte de wedstrijd in handen en maakte op een erg knappe manier de 0-1 via Özen. Tot aan de rust ondergingen we de wet van de sterkste.”

“Bij de rust hebben we ons systeem omgeschakeld en konden we beter de vrije speler vinden. Ik vond, tot aan de 80ste minuut, ons veldspel beter al creëerden we daarbij niet veel kansen. Het beperkte zich eerder tot een goeie voorzet, wat steriele druk en een afstandsschot van Khaled Oulichki dat op de lat viel.”

“Op de eerste goede tegenaanval van de tweede helft viel rond de 81’ste minuut de 0-2. Vanaf dan was het over. Het is al bij al een verdiende zege voor Moerbeke, al vind ik de 0-3 cijfers wat overdreven.”

“Nu wacht ons leider Rangers Opdorp. We gaan naar daar in de wetenschap dat we ons zullen moeten richten op de strijd met onze buren uit Robur voor de derde plaats. Uiteraard willen we graag de eerste ploeg zijn die tegen Opdorp wint. We spelen een goed seizoen, maar wisten tegen de andere ploegen uit de top vier nog niet te winnen. Dat is wat we zondag graag een eerste keer zouden willen doen, al wordt dat zeker niet eenvoudig. Opdorp verdient alle credits voor hun ongeslagen reeks. Het is een mooie mix van ervaren en jonge spelers die, onder andere in de match bij ons thuis, toonden de spirit te hebben om ook in het slot een match te kunnen omdraaien. Ik hoop alvast op een mooie, sportieve topper met veel supporters.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – VKS Hamme Zogge