Met een vroeg doelpunt van Louis Dupont heeft Svelta Melsele gisteravond, tegen Sottegem, drie belangrijke punten thuis gehouden. Volgende week wacht hen de uitwedstrijd tegen SKL Doorslaar A.

Thomas Suy (Svelta Melsele), hier in duel met Perry Owusu van FC Destelbergen.
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“We hebben inderdaad een belangrijke, maar ook verdiende zege geboekt tegen Sottegem” aldus een tevreden Thomas Suy. “Van bij de aanvang zaten we direct goed in de wedstrijd en creëerden we heel wat kansen, waaruit we dan ook scoorden. Aanvankelijk verliep het iets moeilijker omdat Sottegem zich in de eerste helft zich aan ons had aangepast. Als we iets secuurder waren geweest hadden we de score zeker nog verder kunnen uitdiepen. Buiten een paar stilstaande fases kwamen de bezoekers aan niet al teveel kansen.”

“Het is nu toch wel even genieten van deze mooie overwinning. Vanaf dinsdag ligt de volledige focus op onze match tegen Doorslaar. We gaan er vol voor al zijn uitwedstrijden vaak moeilijk voor ons, zeker als er weinig voetbal gespeeld wordt. Ik ben ervan overtuigd dat we van niets of niemand schrik moeten hebben. Voor de strijd voor het behoud is het kijken van week tot week, van match tot match. Het komt er nu op aan om zoveel mogelijk punten te behalen. We gaan hier komende zondag, tegen Doorslaar, dan ook gewoon mee door.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – Svelta Melsele A