In de eerste wedstrijd van de play-up wonnen de Sint-Niklase Condors met sprekend gemak van BBC Koksijde A. Het werd en vlotte 95-55 overwinning, waarbij Nelson Lefelon en Jasper Pauwels meer dan twintig punten scoorden. Zaterdag aanstaande maken de Klaasjes de verplaatsing naar Black Boys Erpe-Mere, die de voorbije speeldag wonnen op Falco Gent.B.

Jasper Pauwels (BC Sint-Niklase Condors). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“We waren duidelijk de betere ploeg tegen, in mijn ogen althans, een zwak Koksijde. We speelden een goede match en met mijn 26 punten mag ik best tevreden zijn. Dit betekent ook dat we nog steeds meespelen voor promotie. Jammer genoeg zijn er dingen gebeurd waardoor ik besloten heb dat het voor mij stopt na dit seizoen.”

Jasper Pauwels kijkt uit naar andere opportuniteiten. Foto: RV.

“Volgende week zaterdag spelen we op verplaatsing bij Erpe-Mere. Volgens mij is dit team, naast Oostende één van de betere ploegen. We mogen ons dan ook aan een moeilijke uitwedstrijd verwachten. Ik wil dit seizoen sterk eindigen, al kijk ik als speler uit naar andere opportuniteiten.”

Met het oog op volgend seizoen hebben de Sint-Niklase Condors A al drie inkomende transfers gerealiseerd. Zo komt Lieven Hendrickx, net als Stijn De Clerck, over van Amon Jeugd Gentson. Atalay Bardakci kwam eerder uit bij Geranimo Bornem en KBBC T&T Turnhout.

Basketbal – 2de landelijke (M) – BC Sint-Niklase Condors