Nadat het eerder al Rangers Opdorp versloeg heeft Klinge nu ook FC Moerbeke met 2-1 verslagen. Hierdoor zien de Moerbekenaars Rangers Opdorp terug de leiding nemen, met drie punten voorsprong. Het wordt nu uitkijken naar de rechtstreekse confrontatie tussen FC Moerbeke en Rangers Opdorp.

Coach Marnix Leybaert (FC Moerbeke). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“We zijn inderdaad verrassend onderuit gegaan tegen Klinge” aldus coach Marnix Leybaert. “De spelers waren nochtans gewaarschuwd, bovendien wisten we dat het op hun relatief klein veld een moeilijke opdracht zou worden. Temeer de thuisploeg al zeven weken ongeslagen was en al eerder Opdorp versloeg. Eerlijk gezegd vond ik Klinge meer grinta, inzet en onverzettelijkheid  tonen dan ons team.”

“In een vrij evenwichtige eerste helft kwamen we nochtans op voorsprong, maar kort daarop werd een penalty gefloten na een aangeschoten bal. Ik vond dit verdict echt wel zwaar aangezien er geen enkele beweging met de armen was. Die fase kwam er omdat wijzelf niet scherp genoeg verdedigden. Onze eerste helft was te onrustig en we gingen ook vaak mee in hun spel en zochten te snel de lange bal.”

“Na de hervatting vond ik ons iets beter voetballen, waarbij we een reuzekans misten op de 1-2, waarna we kort daarna koudweg gepakt worden. In het laatste halfuur hebben we nog voldoende kansen gehad om het tij te keren, maar ofwel we waren niet koelbloedig genoeg bij de afwerking ofwel ranselde de Klingse doelman een paar gemaakte doelpunten uit zijn doel.”

“Door het gelijkspel van Opdorp hadden we een goeie zaak kunnen doen, maar we misten deze opportuniteit. Dit zorgt ervoor dat de match van volgende week nog meer spankracht krijgt. Al denk ik niet dat ze al allesbepalend zal zijn aangezien er nog 21 punten te verdienen zijn. De winnaar zal ongetwijfeld een positieve boost krijgen. Ik ga ervan uit dat we een open en aantrekkelijke wedstrijd krijgen met twee voetballende ploegen.”

“De club heeft in ieder geval van alles voorzien voor de match tegen Opdorp. Dit moet er voor zorgen dat ook naast het veld een topsfeer gecreëerd wordt. We gaan deze week op training de hoofdjes leegmaken en de nederlaag een plaats geven. Zondag gaan we er dan terug vol tegenaan.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – FC Moerbeke