LDP Donza A werkte tegen Basics Melsele A perfect af, terwijl aan de overzijde de bal er niet in wilde. Bij de rust stond het al 46-25, na afloop van deze match stonden er zware 93-59 cijfers op het bord. De afwezigheid van maar liefst drie basisspelers heeft zich duidelijk laten voelen. Aanstaande zaterdag spelen de Melselenaars in eigen huis tegen Falco Gent.

Dave Van den Brande (Basics Melsele A).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Het was zaterdagavond een wedstrijd waarin de thuisploeg zeer goed afwerkte” luidt het bij coach Dave Van den Brande. “Zelf creëerden we zeer goede shots, maar jammer genoeg wou de bal niet door de ring. De afwezigheid van spelers als Leroy Anthonis, Jens Boeckaert (knie) en Joppe Boeckaert (buitenlandse stage) zorgden ervoor dat we qua rotatie erg dun zaten. We mogen dan ook spreken van een verdiende overwinning van Donza.”

“Ook tegen Falco Gent verwacht ik mij opnieuw aan een zeer moeilijke wedstrijd, temeer we ook zaterdag deze drie spelers nog altijd moeten missen. Qua rotatie en zuurstof is dit dus opnieuw zeer moeilijk en is bovendien belastend voor de overige spelers. We kennen uiteraard Falco, dit is een team dat verdedigend zeer sterk is en waar aanvallend iedereen zijn rol kent.”

Basketbal – Top Division Men 1 (M) – BBC Basics Melsele