In de uitwedstrijd tegen FC Baasrode kwam Haasdonk B al vrij vroeg op voorsprong met een doelpunt van Dries Van Den Borre. Kort voor de rust dreven zij deze voorsprong verder op met twee goals van Onana. In de slotseconden legde Jeroen Van Aert de 0-4 eindcijfers vast. Zaterdagavond ontvangen zij op de Poerdam leider KSK Klinge.

HRS Haasdonk B. Foto: RV.

“We hebben er tegen Baasrode goed aan gedaan om vroeg in de match op voorsprong te komen” luidt het bij Dries Van Den Borre. “Omdat we te slordig waren kwam Baasrode een tweetal keer goed aandringen. Dat heeft er wel voor gezorgd dat we opnieuw alert werden. Met een wereldgoal scoorde Onana de 0-2 en kort daarop lukte hij de 0-3. Dit betekende meteen ook dat de match gespeeld was. Na de rust hebben we dan de tweede helft op een volwassen manier uitgespeeld.”

“In het vooruitzicht van de match tegen Klinge schat ik onze kansen toch wel behoorlijk hoog in. In de heenronde hebben we het hen daar cadeau gedaan. Iedereen ligt er dan ook op gebrand om zaterdag de overwinning in Haasdonk te houden. Kwalitatief en qua ervaring vind ik onze selectie beter, we willen dan ook niets anders dan deze match winnen.”

“Bovenaan in het klassement staan we inderdaad allemaal heel dicht bij elkaar. Het is dan ook belangrijk om geen punten te laten liggen. De aankomende wedstrijden tegen Klinge en Blauw Wit Temse worden, in de strijd voor het kampioenschap, twee cruciale matchen. We zijn promovendus en staan op een fantastische plaats. We strijden zelfs mee voor de titel. We started from the bottom, and now we’re here!”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – HRS Haasdonk B