In derde provinciale A stonden de dames van SVH Waasmunster en Avanti Stekene tegenover elkaar. De thuisploeg opende de score via Sofie Van Aart. Daarna kwam Avanti Stekene onder stoom en liep 1-4 uit via Alana Saman en Elise Bracke (2). Diep in de wedstrijd legde Sofie Van Aart de 2-4 eindcijfers vast.

De dames van Avanti Stekene bij het betreden van het veld van SVH Waasmunster. Foto: RV.

“Voor aanvang van de wedstrijd was er een minuut stilte voor het overlijden van de moeder van onze T2, Danny Van Damme. We lagen er dan ook op gebrand om alles te geven voor Danny en zijn familie.”

“Het leek anderzijds wel alsof we door het vroege aanvangsuur niet goed wakker waren” gaat Elise Bracke verder. “We begonnen dan ook vrij moeizaam aan deze match. Het gevolg was dan ook een vroeg tegendoelpunt. Die goal heeft ons echt wel wakker geschud. Rond het halfuur scoorde Alana Saman dan de gelijkmaker.”

Niettegenstaande we een paar keer goed weg kwamen, haalden we de rust met een 1-1 gelijke stand. Wat daarna kwam was echt onwaarschijnlijk. Op een corner van mezelf werd het, via een owngoal, 1-2. Dat was echt wel het kantelmoment van de match. Plots kregen we meer energie en voelden we de overwinning al aan. Uiteraard kon het op zich nog alle kanten uit, maar op twee minuten tijd vond ik tot twee keer toe de weg naar doel. Dit leverde ons een 1-4 tussenstand op. Met nog twintig minuten te gaan, was de eerste overwinning echt wel dichtbij.”

“De thuisploeg dreigde nog een paar keer en met nog enkele minuten op de klok werd het 2-4. Toen de scheidsrechter er nog een drietal minuten bijtelde, sloop er toch wel wat stress binnen. Gelukkig hebben we weten stand te houden. Na enkele gelijke spelen pakten we eindelijk onze eerste driepunter. Dit was bijzonder, want dit was een overwinning die we graag opdroegen aan de mama van Danny, onze kern, onze staf en onze trouwe supporters.”

“Zaterdag spelen we inderdaad thuis tegen Evergem. Op zich staat bij ons plezier maken nog steeds boven winnen. Als je die twee kunt combineren, dan geeft dat een zalig gevoel. Ik hoop wel dat we enkele van onze speelsters kunnen recupereren, want het zware veld heeft toch wel zijn tol geëist.”

“We bekijken het match per match en houden de voetjes op de grond. Elke match heeft andere omstandigheden en is ook afhankelijk van welke speelsters fit zijn. Het zou mooi zijn om te bevestigen dat we op goede weg zijn. Iedereen werkt hard en we beseffen dat de weg nog lang is. Nu is het eerst nog nagenieten van onze zege, daarna bereiden we ons voor op de komende match van zaterdag. One team, one dream, this is Avanti.”

Voetbal – 3de provinciale A (V) – Avanti Stekene dames