BC Sint-Niklase Condors was een maatje te sterk voor de kustjongens van BBC Koksijde. De Klaasjes wonnen vlot met 54-75 en kunnen zich nu opmaken voor de wedstrijd tegen Black Boys Erpe-Mere.

Manu Smet (BC Sint-Niklase Condors). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Het is inderdaad al bij al een vrij makkelijke overwinning geworden in Koksijde” blikt Manu Smet terug. “In het eerste kwart ging de wedstrijd gelijk op, maar in het tweede kwart waren we defensief heel goed. Dit leidde tot een logische 24-37 stand bij de rust.”

“Koksijde draait vooral rond twee sleutelspelers die elk per match gemiddeld twintig punten scoren. Wij hebben ze kunnen beperken tot 23 punten samen. Je kan dus stellen dat het een goed plan was van onze coach, dat goed uitgevoerd werd door de ploeg.”

“Bij ons zorgden Nelson Lefelon, Aaron Ceriëz en Beau De Maesschalk voor de meeste aanvullende impulsen. Toch wil ik ook de heel sterke invalbeurt van de 17-jarige Warre Olivié vermelden.”

“Na de rust zijn we maximum uitgelopen tot 23 punten verschil. Naar het einde van de wedstrijd kwam Koksijde nog één keer tot op twaalf punten, maar uiteindelijk werd het dan toch nog een verschil van twintig punten. Ik vind dit een terechte uitslag.”

“Zaterdag spelen we thuis tegen Erpe-Mere, die tweede staan en waarvan we onlangs kansloos verloren hebben. Toen speelden we geen goede team-defence, bovendien hadden zij verschillende spelbepalende spelers. Het is een team dat steeds met vier goede driepuntspecialisten op het veld staat. Daarop gaan we ons deze week goed voorbereiden. We zijn daar met een te groot verschil verloren, we hebben zaterdag dus nog iets recht te zetten. Het zal moeilijk worden, maar als we nog een ereplaats willen ambiëren dan moeten we onze resterende thuismatchen winnen.”

Basketbal – 2de landelijke (M) – BC Sint-Niklase Condors