Klinge is aan een sterke terugronde bezig dat mocht na Rangers Opdorp en Moerbeke het voorbije weekend ook het nummer drie VKS Hamme-Zogge ondervinden. Deze laatsten staan nog steeds op de derde plaats maar hebben een wedstrijd minder gespeeld dan achtervolgers Robur en Buggenhout. Komend weekend moeten de mannen van Wannes Anrys aan de bak tegen Buggenhout.

Coach Wannes Anrys (VKS Hamme-Zogge). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“De eindronde is op dit moment nog helemaal geen zekerheid” stelt Wannes Anrys. “Zo staat Kalken B op kop in de derde periode, het lijkt er op dat de vijfde in het klassement geen eindronde zal gaan spelen. In dat opzicht was het verlies op Klinge een zware tegenvaller, al kan ik mijn spelers weinig verwijten.”

“Het was misschien wel onze beste match sedert nieuwjaar. Klinge werkte aan bijna 100 procent af, terwijl wij meer dan voldoende ballen in de box brachten om de overwinning te claimen. Door deze nederlaag is het op Buggenhout van moeten, indien we onze derde plaats willen vasthouden. Dat wordt alweer een uiterst lastige opdracht.”

“Buggenhout is sedert de jaarwisseling aan een stevige reeks bezig. Zij beschikken met Suls, Van Der Elst en klasbak Claessens over enkele ervaren spelers die de lijnen uitzetten. Daar zijn dan enkele talentvolle jonge gasten bij gezet, wat voor een mooie mix zorgt. Ik verwacht mij aan een wedstrijd van hoog niveau, ik hoop dan ook dat we hetzelfde niveau halen dan het afgelopen weekend.”

“Hopelijk wordt mijn groep nu wel beloond voor de inspanningen die het levert. We hopen het seizoen alleszins met een plaats in de eindronde af te sluiten. Met de kwaliteiten waarover we beschikken zou het mislopen daarvan toch wel voor een wrang gevoel zorgen.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – VKS Hamme Zogge