FC Lebbeke is er de voorbije speeldag ingeslaagd om Belizia Bilzen een punt af te snoepen. Door dit gelijkspel neemt Hasselt de leidersplaats over van Bilzen. De Lebbekenaars staan momenteel op een knappe achtste plaats en kijken omhoog. Op vijf wedstrijden voor het einde van het seizoen staan evenwel nog heel wat ploegen dicht bij elkaar.

Jonas Aeyels (FC Lebbeke). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

Nadat de bezoekers vlak voor de rust op voorsprong waren geklommen maakte Yentl Van De Velde, met nog een kwartier te gaan, de eerste gelijkmaker. Kort daarop stond het 1-2, tot in de laatste seconden doelman Jonas Aeyels met een wereldgoal de 2-2 tegen de netten trapte. Na het laatste fluitsignaal was de ontlading groot en werd er gefeest tot in de vroege uurtjes.

“Als ik terugblik op de wedstrijd dan denk ik wel dat we dat punt meer dan verdienden” aldus Jonas Aeyels. “Het is sowieso speciaal als je als keeper scoort, maar met een omhaal dat maakt het gewoon fantastisch. De manier waarop vind ik echt heel mooi.”

“Het einde van het seizoen nadert inderdaad en als groep wil je uiteraard steeds het hoogst haalbare halen. We staan nu op de achtste plaats, maar een top vijf plaats zou toch wel een mooie bekroning zijn van een seizoen waar toch wel al mooie dingen hebben laten zien.”

Voetbal – 2de afdeling B (M) – FC Lebbeke