In de play-down in eerste nationale van het dameshandbal voert DHC Waasmunster het klassement aan. Het voorbije weekend gingen ze winnen op het veld van Beyne met 34-40 cijfers. De volgende wedstrijd tegen Overpelt staat pas geprogrammeerd op 13 april.

De damesploeg van DHC Waasmunster. Foto: RV.

“Hoewel de play-offs dichtbij waren spelen we de play-downs” luidt het bij Mante Van Damme. “Onze ambitie in de play-downs is om op de eerste plaats te eindigen, waarbij we liefst alle wedstrijden winnen. Jammer genoeg kan dit laatste niet meer doordat we vorige week hebben verloren tegen Overpelt, dit na een matige wedstrijd.”

“Het voorbije weekend moesten we aan de slag tegen Beyne. We wisten dat ons een lastige verplaatsing wachtte en bovendien misten we twee basisspeelsters. In de eerste helft konden we weliswaar veel scoren, maar al snel werd duidelijk dat onze verdediging niet echt op niveau speelde. In de aanvangsfase van de wedstrijd ging het gelijk op, waarna de thuisploeg op voorsprong kwam. Na enkele tactische aanpassingen stond het bij de rust 22-19.”

“In een sterke tweede helft slopen we geleidelijk aan dichterbij. Met een doelpunt van Xanne Brys kwamen we 26-27 voor. Xanne Brys scoorde regelmatig, waardoor op het einde van de match ze dertien goals op haar actief had. We hebben als team mooi samen gespeeld en ook onze beloften kregen hun verdiende speeltijd. Dit resulteerde uiteindelijk op een mooie 34-40 overwinning.”

“We hebben nu twee rust, waarna ons nog een laatste verplaatsing wacht naar Overpelt. Willen we daar punten pakken dan zullen we met z’n allen moeten knokken. Uiteraard geeft onze jonge ploeg zich niet zomaar gewonnen. Het seizoen sluiten we dan de week daarna af met een wedstrijd tegen Gent. Het is echt de bedoeling om van die avond een echt Waasmunster-feest te maken. Vlak voor ons speelt de herenhandbalploeg van Waasmunster (HKW). We willen samen die avond het handbal in de schijnwerpers zetten. Ons doel is dan ook om te spelen voor een volle tribune.”

Handbal – 1ste nationale (V) – DHC Waasmunster