Het burenduel tussen de dames van Svelta Melsele B en HRS Haasdonk eindigde op een 0-3 overwinning van de bezoeksters. Nog voor het halfuur had Sarah Van Damme al tweemaal gescoord. Even voorbij het uur maakte Pauline De Loose er 0-3 van. Met nog drie matchen te gaan lonkt eerste provinciale.

De dames van HRS Haasdonk. Foto: RV.

“Eigenlijk begon de match vrij moeizaam” luidt het bij Sarah Van Damme. “Pas na een kwartier wedstrijd zijn we echt beginnen voetballen, wat ons na enige tijd mooie kansen opleverde. Bij mijn eerste doelpunt was ik goed gevolgd, waarna ik de bal makkelijk in het hoekje kon binnen leggen. De tweede goal kwam er na een typische, maar tevens perfecte ‘fourty-five’ voorzet van Eline Van Bockhaven. Waarna ik vanop afstand kon afwerken. Daarna volgden voor de rust nog enkele kansen, jammer genoeg gingen deze niet binnen. Geleidelijk aan merkten we ook dat bij Melsele de vermoeidheid binnensloop. Daarvan hebben we misschien iets te weinig gebruik gemaakt.”

“We zijn na de rust gretig uit de kleedkamer gekomen met als enig doel, deze match winnen. Er werd redelijk goed gevoetbald, met vlotte combinaties. Naarmate de tweede helft vorderde kwamen er steeds meer kansen. Het was onze kapitein, Pauline De Loose, die met een knappe tik over de thuiskeeper, de 0-3 op het bord zette. Dit was meteen ook de eindstand.”

“Het klopt dat eerste provinciale lonkt, maar elke match moet gespeeld worden. In principe hebben we aan vier op negen genoeg om kampioen te spelen. Natuurlijk willen we elke match graag winnen. We krijgen nog Bosdam en Lokeren-Temse op bezoek en moeten op de laatste speeldag zelf nog naar Sinaai.”

“Als ik terugblik op dit seizoen dan mogen we zeker tevreden zijn. We hebben match na match gevochten voor elkaar en zijn telkens vol voor de drie punten gegaan. Het doet dan ook deugd om onszelf bovenaan in het klassement te zien staan. Het is een absolute beloning voor de teamprestatie van gans de ploeg.”

Voetbal – 2de provinciale B (V) – HRS Haasdonk