Met twee doelpunten van Ran De Coninck en ééntje van Floris Van Den Broeck won SK Berlare met 3-1 van SV Sottegem. Komend weekend staat Berlare voor de uitwedstrijd op het veld van SK Vlaamse Ardennen. Ze staan momenteel op een gedeelde negende plaats, of er nog een vervolg aan het seizoen komt zal zondag na het laatste fluitsignaal blijken.

Logo SK Berlare (RV).

“Een vlotte overwinning zou ik onze zege tegen Sottegem niet echt durven noemen” klinkt het bij Jurgen Van Herreweghe. “Het was er langs onze kant wel eentje met veel grinta en goesting. Ik stel ook vast dat, na een lang seizoen, de fysieke paraatheid nog intact is. Wellicht heeft dit te maken met de bijzonder grote aanwezigheid op training, ondanks een aantal langdurig geblesseerden.”

“In een normale reeks, met normale ploegen zou het al redelijk lang beslist zijn wie de eindronde speelt. Dan waren de schaapjes al op het droge en hadden we geen kans om de eindronde te betwisten.”

“Traditioneel is eerste provinciale geen normale reeks. Zeker nu, waar clubs als Mariakerke er nog eventjes een staaltje van zuivere competitievervalsing aan toevoegen. Het is misschien mooi van het bestuur om dit te durven. Ik vind het echter gewaagd om zo maar eventjes een ganse spelersgroep respectloos te behandelen.”

“Hoe dan ook we gaan er alles aan doen om het seizoen mooi te beëindigen. Uiteraard gaan we zondag proberen te winnen op Ardennen, die in een mooi stadion spelen en wel al zeker zijn van die eindronde. Of dit alles genoeg zal zijn weten we pas rond 17.00u, we hebben alvast een bus vol supporters mee. Als groep moeten we enkel naar onszelf kijken en er alles aan doen om nog het maximum uit dit seizoen te halen. Enkel de smet van het dipje, met heel wat puntenverlies, is bijzonder jammer. Voor het overige hebben we een prima seizoen gespeeld.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – SK Berlare