In de strijd voor het behoud in eerste provinciale heeft BC Sint-Niklase Condors B gisteravond een belangrijke zege geboekt op Ninove A. Het werd een bijzondere spannende partij die door de Waaslanders gewonnen werd met 74-77. Volgend weekend moeten ze proberen om tegen LDP Donza C hieraan een verlengstuk te breien.

Logo Sint-Niklase Condors (RV).

“In de heenronde had Ninove ons, op basis van individueel talent, verslagen” reageert Dieter Verschooren. “Het kwam er gisteravond dan ook op aan om een goede defence neer te zetten. We zijn alleszins met vertrouwen naar Ninove vertrokken.”

“Tegen een ploeg die op stoppen staat is het altijd moeilijk om een gameplan te maken. Zij spelen nog voor hun plezier en ontspannen. We daarentegen strijden nog om de degradatie in eerste provinciale te vermijden. Het is namelijk zo dat we met maar liefst vier ploegen op de voorlaatste plaats staan en die bovendien elk acht winstwedstrijden hebben. In een ander seizoen volstaat dit om het behoud te verzekeren, maar nu staat alles op een zakdoek bijeen.”

“Ik vind dat we echt wel thuis horen in eerste provinciale, het was dan ook belangrijk om op Ninove een eerste horde te nemen. De match begon moeilijk en al snel keken we tegen een achterstand aan. Het gebrek aan defence bij de thuisploeg gaf ons evenwel de kans om tien punten uit te lopen. Jammer genoeg gaven we die terug uit handen, met als gevolg dat Ninove bij de rust kon terugkomen tot op één punt.”

“We zijn met veel meer energie aan de tweede helft begonnen en al snel stonden we terug tien punten voor. Tot in het midden van het laatste quarter stonden we comfortabel aan de leiding, maar in de clutch kwam Ninove met enkele gekke baskets terug. Plots was alles te herdoen en ging het punt om punt.”

“Met nog zes seconden op de klok en een voorsprong van twee punten in ons voordeel kreeg Ninove aan de zijlijn de bal. Gelukkig draaide hun driepuntenshot uit de korf. Het was onze jonge rots in de branding, Rune Huybrechts, die de rebound pakte. Het was ook hij die vanop de eigen vrijworplijn onze zege wist te verzekeren.”

“We kunnen dit seizoen rekenen op een zeer getalenteerde jeugdselectie die ons groep van zeven senioren aanvult. In de jeugdreeksen spelen die gasten echt zeer sterk basketbal en het is duidelijk dat zij ook bij de heren hun mannetje staan.”

“Volgend weekend krijgen we LDP Donza C op bezoek. Dit is een sterke ploeg, die ook een grote poule aan jong geweld heeft lopen. In de heenronde hebben we daartegen een verdienstelijke wedstrijd gespeeld. Ik ga er dan ook van uit dat we hen ook nu het vuur aan de schenen kunnen leggen.”

“Van onze twee laatste wedstrijden moeten we er zeker nog één winnen. Het is van zelfsprekend dat we die drie punten liefst niet op de laatste speeldag willen binnenhalen. Tegen Donza C is het de voorlaatste thuiswedstrijd van een toch wel moeilijk en bewogen seizoen. De week daarna krijgen we Denderleeuw op bezoek. Iedereen ligt er ook op gebrand om onze vorm te bevestigen. In de eerste ronde hebben we twee matchen gewonnen, de teller staat inmiddels op acht. Uiteraard hopen we dat de concurrentie een steek laat vallen en wij niet.”

Basketbal – 1ste provinciale (M) – BC Sint-Niklase Condors B