Net in het weekend dat Inline Hockeyclub Huskies Beveren haar 25-jarig bestaan vierde, kroonden ze zich tot Belgisch kampioen. De Waaslanders versloegen in de derde wedstrijd concurrent Phoenix Ohain met 8-5 cijfers.

Inline Hockeyclub Huskies Beveren. Foto: RV.

“Nadat we de voorbije jaren tweemaal de Beker van België hebben gewonnen en dit seizoen in de Beker derde eindigden mogen we ons nu Belgisch kampioen van Eerste Divisie noemen” aldus een opgetogen voorzitter Gunther Van den Bosch. ”Dit is een mooie bekroning en tevens een bevestiging van ons sterk seizoen.”

“In de reguliere competitie eindigden we, met voorsprong, op de eerste plaats. In de play-offs moest de eerste in de stand het opnemen tegen de vierde en de tweede tegen de derde. In een ‘battle van best of three’ kwam het in de finale tot een clash tussen de Huskies en Phoenix, die in de competitie ook op de tweede plaats eindigden.”

“In het eerste wedstrijd, buitenshuis, was de spanning al direct te snijden. Nadat we vrijwel gans de wedstrijd hadden achter gestaan konden we even voor tijd de gelijkmaker scoren. In de extra time hebben we dan het laken naar ons toe getrokken door in de powerplay de winninggoal te scoren.”

“De tweede wedstrijd, in eigen huis, verloren we met duidelijke cijfers. Die dag vierden we ook ons 25-jarig bestaan en zat de tribune afgeladen vol met hevige fans. Het was duidelijk dat voor heel wat spelers die extra druk er teveel aan was. Het feest was er daarom niet minder om, iedereen heeft er enorm van genoten.”

“Het gevolg was dat we ons dienden op te maken voor een derde, tevens beslissende, wedstrijd. Deze match speelden we opnieuw thuis en na een flitsende start stond het al snel 5-2. Phoenix was niet uit zijn lood te slaan en vocht terug tot 5-5. Met nog twee minuten op de klok konden we opnieuw scoren. Op minder dan een minuut voor het einde besloten de bezoekers om hun goalie uit het doel te halen en een extra speler in te zetten. Hiervan hebben wij gebruik gemaakt om de zege veilig te stellen. Het werd uiteindelijk 8-5 en meteen was de titel van Belgisch kampioen DIV1 een feit.”

“We blijven als club groot dromen en met een nieuwe hal in het vooruitzicht zijn we op zoek naar sponsors. We willen onze club laten verder groeien en willen onze spelers ervaring laten opdoen in het buitenland. Op deze manier hopen we onze club, maar ook het Belgisch inline hockey, op de Europese kaart te zetten.”

Inline Hockey – 1ste Divisue  (M) – Inline Hockeyclub Huskies Beveren