Bij Blauw Wit Temse wuiven ze de 38-jarige Izzy Ben Ayad uit, die over vele jaren heen niet alleen op het veld maar ook in het zaalvoetbal zijn stempel wist te drukken.

Izzy Ben Ayad (Blauw Wit Temse). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Het voorbije seizoen was ook meteen mijn laatste op het veld” klinkt het bij Izzy Ben Ayad. “Ik word er deze zomer 38 en ben als 8-jarige begonnen bij White Boys. Na twee jaar ben ik overgestapt naar FC Nieuwkerken waar ik negen jaar gevoetbald heb. Daar mocht ik op mijn 17 jaar aansluiten bij de A-kern in vierde en derde nationale.”

“Daarna ging de weg verder langs Kruibeke waar ik twee seizoenen heb gespeeld en waar we kampioen zijn geworden in tweede provinciale. Vervolgens ben ik voor twee seizoenen naar Vrasene gegaan, waar we eveneens promoveerden. Nadien heb ik nog drie jaar bij KVC Jong Lede gevoetbald met in het eerste seizoen een promotie naar vierde nationale. Vervolgens ging het naar Kemzeke (2 seizoenen) waarmee ik promoveerde naar eerste provinciale. Daarna heb ik terug één seizoen bij Kruibeke gespeeld, dan volgenden nog Gerda, VK Tielrode met promotie naar derde provinciale, Hardy Waasmunster  om nu af te sluiten bij Blauw Wit Temse waarmee we de titel pakten en promoveren naar derde provinciale.”

Izzy Ben Ayad (Blauw Wit Temse). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“In mijn lange carrière heb ik verschillende trainers gekend, elk met zijn kwaliteiten. Als ik er toch eentje moet uitkiezen dan ga ik voor Robby Buyens. Robby heeft mij als jonge speler heel veel vertrouwen gegeven in mijn eerste stappen in een eerste ploeg en dat op een toch wel hoog niveau. Op training heb ik daar heel wat van geleerd. Naast een zeer goeie trainer was hij ook een aangename, aimabele mens.”

“Mijn mooiste herinnering is ongetwijfeld de promotie met KVC Jong Lede naar vierde nationale. Dit gebeurde met een zeer sterk, hecht team waar tot op heden heel veel vriendschappen zijn van overgebleven.”

“Momenteel ben ik jeugdtrainer van het team waar mijn zoontje bij speelt. Dit ga ik verder doen, zijnde volgend seizoen in Lokeren. Mijn tweede passie is het Futsal en daar blijf ik wel nog actief in.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – Blauw Wit Temse