De heren van VC Gmm-e Waasland Kruibeke A hebben op het einde van het seizoen de 33-jarige Jeroen Muyldermans uitgewuifd als speler. Hij verlaat zeker en vast de club niet want ook volgend seizoen zal hij coach zijn van het damesteam, dat uitkomt in Promo 1.

Jeroen Muyldermans ((VC Gimm-e Waasland Kruibeke A). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Ik speel al gans mijn leven volleybal” luidt het bij Jeroen Muyldermans. “Ik kan mij zelfs niet herinneren wanneer ik exact volleybal ben beginnen spelen. Met twee volleyballende ouders en langs vaderskant een ganse volleybalfamilie is dat natuurlijk ook niet verwonderlijk. Mijn mémé, Simone De Pelsmaker, heeft voor heel wat topploegen in ons land gespeeld, zelfs voor de nationale ploeg.”

“Samen met mijn twee nichtjes ben ik beginnen volleyballen bij Belvoc Belsele, dit bij een gemengde ploeg. Dat was natuurlijk niet zo verwonderlijk aangezien mijn pa trainer was van de hoogst spelende mannenploeg van Belvoc. In de schoolvakanties ben ik beginnen meedoen met volleybalstages en volleybalkampen. Eén daarvan was een paasstage bij PNV Waasland. Zij hadden een sterke jeugdopleiding en ik kreeg op een bepaald moment de vraag om de overstap te maken. Ik ben dan op twaalfjarige leeftijd naar PNV gegaan.”

“We speelden vrijwel elke jaar kampioen en/of wonnen de beker. Wat me eeuwig zal bijblijven is onze mooie tweede plaats op het Belgisch Kampioenschap. We beschikten over een heel technische en goed samenhangende ploeg. Eén van mijn teamgenoten was Sam Deroo. Heel wat van deze jeugdspelers hebben daarna de overstap gemaakt naar onze provinciale en divisie ploegen.”

“Omdat ik weinig speelkansen kreeg in divisie en als 20-jarige vooral wilde spelen, ben ik één jaartje weg geweest. Ik heb dat seizoen in eerste provinciale bij Sigivok gespeeld. Ik ben dan sterker en met een pak ervaring meer teruggekeerd naar PNV in divisie.  Ik ben daar dan kunnen doorgroeien als eerste passeur en de laatste jaren ook als kapitein van de ploeg.”

“Wat ik mij eveneens zal blijven herinneren zijn de kansen die ik heb gekregen om mee te trainen met onze liga ploeg. Ik heb zelfs de kans gekregen om een paar matchen mee te spelen. Wat ik ook nooit zal vergeten zijn de finales van de jeugdbekers. Deze werden steeds door Aalter georganiseerd en de club zorgde steevast voor een bus. Ik kan je verzekeren dat de sfeer daar telkens goed zat.”

“Vanaf de senioren heb ik de beker nooit meer kunnen winnen, dat is wel jammer. Ik ben wel nog kampioen gespeeld in tweede divisie. De sfeer rond heel dit gebeuren en het feestje achteraf waren steeds geweldig. Dan waren er bij de jeugd ook nog onze uitstappen met de trein naar Oostende om daar deel te nemen aan het kersttornooi. Die uitstapjes waren meer dan legendarisch.”

“Gedurende gans mijn volleybalcarrière heb ik het geluk gehad om training te krijgen van veel goede trainers. Mijn eerste trainer bij PNV was Jurgen De Beleyr. Hij was hard en veeleisend, maar hij kon echt een groep smeden en het beste uit elke speler naar bovenhalen. Kurt Maes is een toptrainer, vooral op technisch gebied kon hij de jonge gasten heel wat bijbrengen. Kelly De Brandt bracht karakter in de spelers en de ganse groep. Soms deed hij van die uitspraken, die we nooit zullen vergeten. Steve Roelandt gaf op zijn beurt zijn ervaring als ligaspeler door. Wanneer hij bepaalde oefeningen voordeed op training was iedereen zwaar onder de indruk.”

“Ik zeg het volleybalwereldje zeker niet vaarwel. Ik ben op mijn zestiende training beginnen geven en zal die taak ook volgend seizoen op mij nemen bij de dames Promo 1 van Gimm-e Waasland. Men zal mij dus nog vaak aantreffen in de Bazelse sporthal, ik blijf dan ook supporter nummer één van al de ploegen van VC Gimm-e Waasland Kruibeke.”

Volleybal – 3de nationale (M) – VC Gimm-e Waasland Kruibeke A