In de thuiswedstrijd tegen Basilly-Silly kwamen de Zoggenaren niet verder dan een 13-7-eindstand. Bij zomerse temperaturen zagen de aanwezige supporters en sponsors dat Hamme-Zogge zijn beste spel niet echt kon bovenhalen. Wij legden ons oor te luisteren bij kapitein Wouter Wielandt.

Wouter Wielandt (Kaatsclub Hamme-Zogge). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Het is ons niet gelukt om tegen rode lantaarn Basilly-Silly de verhoopte drie punten te nemen”, legt Wouter Wielandt uit. “Langs beide kanten waren er teveel foute opslagen. Er was geen fraai kaatsen te zien op ons terrein in Zogge. We gingen rusten bij een 7-2-voorsprong. Maar feitelijk was de tweede helft niet beter dan de eerste. Al snel had onze Waalse opponent zes punten gemaakt, en was de wedstrijd gespeeld. Uiteindelijk werd de eindstand op 13-7 vastgelegd. Het is uiteraard jammer dat het we het hoge niveau dat we de laatste weken op verplaatsing lieten zien, op eigen veld niet hebben getoond. Men zegt altijd dat je je tegen de rode lantaarn niet mag laten vangen. Maar zoals het er ook in andere sporten aan toe gaat ben je al snel mee op hetzelfde niveau van de opponent aan het spelen. En dat is toch wel moeilijk om het te draaien.”
Desondanks blijft Hamme-Zogge bovenin het klassement meedraaien. Komend weekend mogen ze genieten van een competitievrije speeldag. Wel spelen de prepupillen op zaterdag om 10u op eigen terrein tegen Grimminge in het kader van de Cup Day.