Na een aantal jaren als T1 bij eerste provincialer HRS Haasdonk gaat Maarten De Landtsheer aan de slag bij HO Kalken. Hierdoor doet hij een stap naar de amateurreeksen. HO Kalken is zeker geen onbekende voor hem, het is eerder thuis komen.

Maarten De Landtsheer (HO Kalken). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Het klopt dat HO Kalken voor mij geen stap in het onbekende is” geef Maarten De Landtsheer ons mee. “Ik ben er jeugdspeler, speler van de eerste ploeg en jeugdtrainer geweest. Ik kwam ook geregeld naar een wedstrijd van de eerste ploeg van Kalken kijken. Ik ken dus de werking en de waarden van de club.”

“Op dit moment is de sterkte van de reeks nog moeilijk in te schatten. Ik hoor wel vaak dat de reeks sterker zou zijn dan vorig seizoen. We gaan proberen om de lijn van de vorige jaren door te trekken en een subtopper te zijn in derde amateur.”

“Door het plotse vertrek van sportief verantwoordelijke Ferry Baes naar Zelzate verliest de club heel veel sportieve knowhow en bovendien ook zijn netwerk. Naar komend seizoen toe mag dit op het terrein weinig impact hebben. Naar de toekomst toe zal er wel wat regorganisatie zijn in de club. Ik ben er van overtuigd dat anderen zullen opstaan, maar ook binnen de structuur van HO Kalken kunnen die taken opvangen.”

“Onze trainingen starten volgende week al, meer bepaald zal er getraind worden op 1, 3 en 4 juli. Dit komt omdat op vrijdag 5 juli AA Gent op bezoek komt. Daarna geven we de spelers terug vrij tot 19 juli.”

Naam en functie trainersstaf:

Maarten De Landstheer (T1), Jan Criel (T2), Wouter Van Kerckhove  (KT)

Inkomende transfers (voornaam en naam + oude ploeg):

Jelle D’heer (Stekene), Joachim Eeckhout (Deinze), Matisse Moeraert (KV Oostende), Barry Saikou (Wolvertem), Jari Van Hauwermeiren (Grembergen), Siel Thienpont (eigen jeugd) en Benoit Vermeer (Elene-Grotenberge)

Uitgaande transfers (voornaam en naam + nieuwe ploeg)

Vincent Aps (Haasdonk), Senn De Corte (Elene-Grotenberge), Yente De Jonge (Liedekerke), Finn Keisers (Haasdonk), Xibo Montegnie (Vrasene), Levi Schack (Waasmunster), Bram Vrijens (FC Latem)

Voetbal – 3de afdeling A (M) – HO Kalken