FC Eksaarde wordt door sommigen aangeduid als de ploeg die wel eens verrassend uit te hoek zou kunnen komen. Zondag krijgen ze SK Kemzeke op bezoek voor de Hofman Cup. De competitie openen ze dan weer tegen SK Wachtebeke.

Coach Jean-Marie Van Gysel (FC Eksaarde). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Ik heb op de trainingen al redelijk wat gemotiveerde spelers gezien” aldus een tevreden Jean-Marie Van Gysel. “Enkelen zijn nog op vakantie met de familie, maar die sluiten volgende week aan.”

“Met de thuismatch tegen Kemzeke voor de Hofman Cup hebben we al direct een goede waardemeter. Uiteraard is en blijft het een voorbereidingswedstrijd, zo bezien we dat toch. Onze prioriteit nu is de nieuwe spelers inpassen en zoeken naar de beste manier om deze ploeg zo goed mogelijk te laten voetballen.”

“Met al die nieuwkomers zal de competitie er heel anders uitzien. In vergelijking met vorig seizoen zijn dat maar liefst negen nieuwkomers. Met Wachtebeke op de openingsspeeldag zal het al direct knokken zijn. We kunnen het misschien zien als de vervangende derby in de plaats van FC Moerbeke.”

“Wat onze ambitie betreft willen we dit seizoen een makkelijker jaar dan de twee vorige. We mikken zeker op de linkerkolom, hoe hoger we daar in opklimmen des te beter. Onze volledige kern is gebleven en naast vier nieuwkomers blijven we inzetten op onze jeugd. Zo is er een drietal van geboortejaar 2005 die deel zullen uitmaken van de A-kern. Daarnaast zijn er nog een zestal spelers die op training van kortbij zullen opgevolgd worden. Zij worden vooral ingezet bij de A-ploeg van onze beloften onder leiding van Luc Mulle.”

“We willen FC Eksaarde laten groeien naar een waardige derde provinciale ploeg. De ambitie ligt dus niet enkel op het behoud, maar meer bij de aansluiting. Kortom we ambiëren dus minstens de linkerkolom.”

Trainer: Jean-Marie Van Gysel (T1), Luc Mulle (T2), Arys Andy (T3), Rony Van Laere (T3), Rudiger Van Raemdonck (KT)

IN: Jens Nijskens(Kallo), Asemota Iwiiyisi (Beervelde), Fiers Jens  (Beervelde), Volckeryck Jelle  (Beervelde)

UIT: geen

Voetbal – 3de provinciale E (M) – FC Eksaarde