HRS Haasdonk speelde maandag al een eerste oefenwedstrijd tegen HO Kalken. Zondag nemen de mannen van de Poerdam het, voor de Beker van België, op tegen reeksgenoot FC Kleit Maldegem. Op de openingsspeeldag spelen ze uit op het veld van FC Destelbergen.

Coach Maarten De Landtsheer (HRS Haasdonk A). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Voor de Beker van België nemen we het inderdaad op tegen FC Kleit, een ploeg uit onze reeks” luidt het bij coach Maarten De Landtsheer. “De Beker gaan we niet winnen, het blijft dus een voorbereiding op de competitie. Toch zou ik graag één of twee ronden verder geraken. Op die manier kunnen we dan nog enkele leuke matchen met inzet spelen. De intensiteit is dan ook hoger en op die manier ook waardevoller.”

“Als ik naar onze reeks kijk dan ben ik ervan overtuigd dat ze een stuk sterker is dan vorig seizoen. Veel ploegen hebben zich in het tussenseizoen gevoelig versterkt. Bovendien zijn er elk jaar bij de nieuwkomers aangename verrassingen.”

“Wij openen de competitie met een uitmatch op FC Destelbergen. Zij speelden vorig seizoen kampioen en hebben zich nog versterkt. Het is een voetballende ploeg, het zal dus interessant zijn om ons meteen te meten. Tuurlijk is een openingsmatch altijd moeilijk.”

“Ten opzichte van vorig seizoen zouden we graag een mooie sprong voorwaarts maken. We ambiëren dan ook een plaats in de top vijf.”

Trainer: Maarten De Landtsheer (T1), Bart Apers (T2), Karel Van Poucke (KT)

IN: Jochen Calle (KSK Kieldrecht), Lloyd Van Landeghem (FC Lebbeke), Toon Van Goethem (Svelta), Diego Van Hal (Svelta), Mauro Van Goethem (FC Lebbeke), Mo Siali (Temse), Ken Spies (Svelta), Gilles De Saegher (SKN Sint-Niklaas), Timothy Van Goethem (SKN Sint-Niklaas), Sander De Prycker (Mariekerk- Branst), Conor Laerenbergh (Philipinnes NL), Brentley Van Huffel (?), Natan De Caigny (beloften Haasdonk), Gilles De Meulenaer (beloften Haasdonk), Dries Ternest (beloften Haasdonk, Idris Agar (beloften Haasdonk)

Uit: Melo Brice Shiminiyi (?), Robin Van Laere (?), Gilles Van Moeseke (?), Khalifa Nafih (Kallo), Ibra Kanteh (?), Yenten De Rauw (SKL Doorslaar), Bilal Chantah (?), Maxim D’hondt (Bosdam), Yarnick Bruyneels (?), Yüruk Fahri (?), Tom Van Roy (Haasdonk B), Hervé Ndjana Onana (Haasdonk B), Seb Verbraeken (stopt), David Van Steen (stopt), Jarne Luckx (BW Temse), Tibo Pincket (BW Temse), Maxim Van Cutsem (Hoogeinde)

Voetbal – 1ste provinciale (M) – HRS Haasdonk