Gisteren in de vooravond landde op Zaventem het vliegtuig dat uit Polen kwam, met aan boord de nationale selectie Beach Korfbal. Met de gouden medaille in hun bezit waren het niets anders dan diktevreden Scorpions die terug voet zetten op Belgisch grondgebied. Dit was niet anders bij Robbe Catthoor en Paulien Ryckx van KC Temse, tevens lid van de nationale selectie.

Paulien Ryckx en Robbe Catthoor. Foto: papa van Robbe Catthoor.

“We waren inderdaad naar Polen gegaan met als doel een medaille te behalen” aldus een tevreden Robbe Catthoor. “Gelet op het sterke deelnemersveld waren we er ons uiteraard op voorhand van bewust dat het geen eenvoudige opdracht zou zijn.”

“We wisten al onze groepsmatchen en de kwartfinale vlot te winnen. In de halve finale troffen we Polen, de kampioen van vorig jaar en tevens het gastland van deze Wereldbeker. Dit was meteen onze eerste grote test. Na een felbevochten partij wisten we deze wedstrijd te winnen met een kleine marge.”

“In de finale stond Nederland ons op te wachten. Het was ook de eerste wedstrijd waar we met een achterstand de rust ingingen. Door een goede start in de tweede helft gingen we erop en erover en slaagden we erin de gouden medaille te veroveren. Door de felbevochten partij was na afloop de ontlading enorm groot.”

“Volgende week staat dan, met KC Temse, de start van de veldcompetitie op het programma. Onze eerste wedstrijd in de Topleague is thuis tegen Leuven, wat met het oog op het behoud al meteen een belangrijk duel wordt.”

“We willen met KC Temse graag een vaste waarde worden in de hoogste reeks. Het is dan ook onze ambitie om komend seizoen, zowel op het veld als in de zaal, ons plekje veilig te stellen in de Topleague. Op die manier kunnen we met ons jong team ervaring opdoen en de nieuwe aankomende talenten klaar stomen om op termijn een gooi te doen naar de titel.”

Korfbal –Topleague A – KC Temse