Bij de vzw Auti-voetbalclub U-Nited kunnen jongens en meisjes met autismespectrumstoornissen, dyspraxie, adhd terecht. We legden ons oor te luister bij Eddy Hoste, die sinds 2016 trainer-begeleider is bij de vzw.

Trainer-begeleider Eddy Hoste (Auti-voetbalclub U-Nited). Copyright: RV

“Bij gewone voetbalclubs, met prestatiedrang, vallen deze jongens en meisjes met hun problematiek meestal uit de boot” aldus Eddy Hoste. “Om bij een g-ploeg te spelen zijn ze dan weer vaak fysiek te sterk.”

“Onze club is ontstaan in 2010, toen enkele ouders met een auti-ploeg zijn begonnen om zo hun kinderen ook het voetbalplezier te geven” luidt het bij Eddy Hoste. “Hierbij staan voetbal en plezier op de eerste plaats. In die twaalf jaar zijn er een aantal auti-ploegen bijgekomen. Ze treden niet aan in een competitie, maar er worden wel tornooien en oefenmatchen georganiseerd. In het auti-voetbal bestaan er momenteel vier niveaus gaande van A1 tot en met A4.”

“Bij Auti-voetbalclub U-Nited hebben we momenteel vier teams” gaat Eddy Hoste verder; “We streven ernaar om per team een drietal trainers-begeleiders te hebben. Sommige spelers hebben soms een één op één begeleiding nodig. Behalve tijdens de schoolvakanties gaan de trainingen door op vrijdagavond. Elk team begint met een technische training. Onze keepers krijgen een aparte opwarming en vervoegen daarna de rest. De training sluiten we af met een onderling matchke.”

“We nodigen ook vrij regelmatig reguliere teams, bevriende clubs of gelegenheidsteams uit om wedstrijdjes te spelen” stelt Eddy Hoste. “Ik denk dat ik uit naam van alle trainers, begeleiders en medewerkers mag zeggen dat het geluk en de lach op die jongens en meisjes hun gezicht voor ons de grootste voldoening is die je kan krijgen. Voor deze sterren van Auti-voetbal U-Nited zet iedereen zich belangeloos in. Onze vzw wordt geleid door ouders en sympathisanten.”

Wie interesse heeft kan terecht in Sportzone Zillebeek, Kromstraat 5 (parking via Glazenleeuwstraat 134-344) in Beveren,. Dit kan elke vrijdag tussen 18.30u en 20.30u (behalve in de schoolvakanties). Voor meer info: 0477 66 16 21.

Voetbal – vzw Auti-voetbalclub U-Nited