SKL Doorslaar B moest op het veld van KSK Klinge vrede nemen met een 2-2 gelijkspel, meteen het tweede op rij. In het begin van de tweede helft zag het er nochtans goed uit voor Doorslaar B. Direct na de rust maakte Seppe De Gucht de 0-1, amper drie minuten later verdubbelde Lander Dhooghe de score. Het venijn zat in het einde van de match toen de thuisploeg op twee minuten tijd evenveel keer de netten wist bol te zetten.

Jos De Keyser (SKL Doorslaar B). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Ik vond in de eerste helft Klinge de betere ploeg” aldus Jos De Keyser. “Zij hebben toen enkele grote kansen laten liggen. In die fase heeft onze doelman, Xander Lanssens, ons recht gehouden. We zijn dan scherp uit de kleedkamers gekomen en waren ruim 25 minuten de baas. In die fase hebben we twee doelpunten gescoord. In de laatste twintig minuten dreef Klinge de druk op, wij lieten ons achteruit drukken en vergaten te voetballen. Dat neemt niet weg dat we nog de kans op de 3-0 hebben laten liggen. Met een afstandsschot werd het 2-1 en vanuit een twijfelachtig buitenspel werd het 2-2. Met kick en rush voetbal zorgde het jonge bezoekende elftal ervoor dat wij de overwinning uit handen moesten geven. Klinge verdiende zeker dat punt, temeer het op het einde nog warm werd voor ons doel.”

“Nu volgt de derby tegen Eksaarde en dat is voor ons toch wel dé wedstrijd van het seizoen” gaat Jos De Keyser verder. “Deze derby leeft zowel bij ons als bij FC Eksaarde heel fel, dat neemt niet weg dat we deze wedstrijd met vertrouwen tegemoet. Er is ook een etentje voor de supporters voorzien voor aanvang van de wedstrijd. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig om er en mooie voetbalnamiddag van te maken.”

“Ons doel is om zo snel mogelijk onze plek in derde provinciale veilig te stellen” aldus Jos De Keyser. “Het is ook de bedoeling om jonge spelers te laten doorgroeien naar onze beide eerste ploegen. Eindigen in de middenmoot zou mooi zijn, met af en toe een uitschieter qua resultaat. Te beginnen met de derby tegen Eksaarde van komend weekend.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – SKL Doorslaar B