Volgend weekend start ook voor BC Sint-Niklase Condors de competitie, dan nemen de Waaslanders het op tegen Falco Gent B. Thibault Koppen kijkt, samen met ons, vooruit naar de komende competitie.

Thibault Koppen (BC Sint-Niklase Condors) en zijn teammakkers zijn enthousiast om de competitie aan te vatten. Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Onze voorbereiding verliep met veel ups-and-downs” luidt het bij Thibault Koppen. “Dit had vooral te maken met veel gekwetsten en afwezigen door allerlei omstandigheden. Ikzelf heb het voorbije weekend de match gemist door een rugblessure. Ik hoop wel om er zaterdag tegen Falco Gent B erbij te zijn. Het is uiteraard de bedoeling om de goede punten te onthouden en deze te tonen de eerste wedstrijd. Deze wedstrijd is altijd wat koffiedik kijken, maar ik verwacht mij aan een jong, agressief spel van Falco. Misschien dat onze ervaring in ons voordeel speelt, al is een jonge enthousiaste ploeg zeker niet te onderschatten.”

“Na deze toch wel heel lange voorbereiding zijn we zelf ook enorm enthousiast om aan de competitie te beginnen” aldus Thibault Koppen. “Ik vind het altijd heel moeilijk en gevaarlijk om over ambities te spreken. Als ik mij er dan toch moet over uitspreken dan denk ik dat we, zeker in de eerste ronde, bij de eerste vier moeten zitten. Daarna zien we wel. Het zal sowieso een raar seizoen worden met de nieuwe formule. Ik hoop vooral om met veel plezier terug matchen met inzet te kunnen spelen. De inpassing van onze nieuwe spelers valt heel goed mee. Onze grote kern is behouden en de nieuwe spelers waren gekend bij de andere spelers. Dit heeft de aanpassing toch wel een beetje vergemakkelijkt.”

Basketbal – 2de landelijke (M) – BC Sint-Niklase Condors