In vierde provinciale E werd gisteren Birger Roels aangesteld als nieuwe T1 bij KVV Schelde Serskamp-Schellebelle B. Het team staat na vier speeldagen onderaan het klassement en slaagde er nog niet in om punten te pakken. Het is de zware taak van Birger Roels om daar verandering in te brengen. Deze avond leidt hij zijn eerste training, dit in aanloop naar de thuiswedstrijd van zaterdag tegen KVV Laarne-Kalken B.

Birger Roels (KVV Schelde B / RV).

Hoe ziet je voetballoopbaan als speler en als trainer eruit?

Birger Roels: “Ik ben begonnen bij de jeugd van Eendracht Opstal, van daar ben ik naar SK Beveren gegaan waar ik de rest van mijn jeugdjaren gevoetbald heb. Daarna ging het richting KV Mechelen en van daaruit ben ik nog actief geweest bij clubs in diverse regio’s. Als trainer was ik aan de slag bij Hekelgem en de laatste twee jaren was ik keepertrainer bij FC Daknam.”

Birger Roels (l.) in gesprek met coach Timo Antheunis (FC Daknam).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

Wat heeft je er toe aangezet om de stap naar KVV Schelde B te zetten? Geen schrik voor het vele werk?

Birger Roels: “Het klopt dat er inderdaad veel werk zal zijn, maar dat schrikt mij niet af. Het is anderzijds een mooie regionale uitdaging en dit met mensen die mij veel vertrouwen geven. Ik heb de stap gezet mede dankzij mijn vriend en collega Timo Anthuenis, die mij de vrijheid gaf om zelf ook mijn ei kwijt te geraken. Ik heb dan voor mezelf beslist dat ik mijn eigen visie wil uitwerken. Dit is een project waar ik de kans krijg om zelf te ontdekken en te groeien. Ik kijk er enorm naar uit om het komend weekend al meteen aan de slag te kunnen tegen de club die zo wat in mijn tuin ligt. We gaan dan ook proberen om meteen onze eerste punten te scoren.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – KVV Schelde Serskamp-Schellebelle B