De dames van DHC Waasmunster pakten vorig weekend hun eerste overwinning. Zij wonnen met 29-25 van Union Beynoise. Zaterdag wacht hen de volgende match met de verplaatsing naar HC Sprimont.

DHC Waasmunster. Foto: RV.

“We zijn ons seizoen gestart tegen KSTV Eupen, de tweede van vorig seizoen” blikt kapitein Mante Van Damme terug. “We hebben daar vrij lang kunnen standhouden en stonden meermaals op voorsprong. Jammer genoeg misten we daar enkele basisspeelsters en liet uiteindelijk de vermoeidheid zich voelen. We hebben alleszins een positief gevoel overgehouden aan dat duel.”

“Daarna volgde de ontmoeting tegen onze eeuwige concurrent DB Gent en dat in een wedstrijd die we moesten winnen om goed aan de nieuwe competitie te beginnen. Het werd echter een nachtmerrie en verloren dan ook onverwachts deze wedstrijd.”

“Daarna volgde de moeilijke wedstrijd tegen Sint-Truiden, de ploeg die vorig seizoen de beker won en tevens landskampioen werd. We hebben wel ons mannetje gestaan, maar vonden geen gaatjes in de thuisverdediging. Deze wedstrijd eindigde op 30-15.”

“Het voorbije weekend stonden we tegenover nieuwkomer Union Beynoise, een voor ons onbekende ploeg. We wilden ons zeker niet terug laten vangen en hebben alles op alles gezet om deze wedstrijd te winnen. We wouden vooral onze kwaliteiten laten zien en hoopten er op om op die manier de winst te pakken.”

“We wisten snel te scoren en al vlug stond de 5-0 op het bord. Aanvallend zorgden we voor een mooi samenspel, afgewisseld met een aantal goeie tegenaanvallen. Achteraan stond onze verdediging pal en daar achter konden we rekenen op onze ijzersterke doelvrouw. Pas na een kwartier wisten de bezoeksters te scoren met een penalty. Ook onze beloften toonden dat ze hun mannetje kunnen staan, uiteindelijk kregen we een 17-9 ruststand.”

“We wilden ook in de tweede helft er ons hoofd bijhouden en gingen voluit voor de eindzege. Positief is alleszins dat we ook na de rust, als team, zijn blijven verder werken. Door pech in de afwerking zagen we wel onze voorsprong inkrimpen, maar weerom konden we rekenen op een sterke prestatie van Birte Van Hout. Uiteindelijk wonnen we verdiend met 29-25.”

“Het was hoe dan ook een sterke collectieve prestatie, waarvan we vooral de eerste helft moeten onthouden. Als we die lijn kunnen doortrekken, dan is er dit seizoen veel mogelijk. Ook onze beloften groeien week na week, het is duidelijk dat onze toekomst verzekerd is.”

“Zaterdag spelen we tegen HC Sprimont, het is aan ons om met dezelfde vechtlust te spelen als onze eerste helften tegen Eupen en Union Beynoise. Het is enorm belangrijk om elke wedstrijd er ons hoofd bij te houden en gefocust te blijven. We moeten elke wedstrijd geloven in onszelf en dan kunnen we het elke ploeg moeilijk maken. Stiekem dromen we van de play-offs, maar dan mogen we geen dure punten weggeven zoals tegen DB Gent.”

Handbal – 1ste nationale (V) – DHC Waasmunster