Heikant Zele is er niet ingeslaagd om tegen KVC Borsbeke de punten thuis te houden. Het werd een derde nederlaag op rij, waardoor ze vrede moeten nemen met acht punten uit acht wedstrijden. Zaterdag staan ze voor de uitwedstrijd tegenover KSK Beveren.

Doelman Kenzo Allaert (Heikant Zele). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Onze coach had ons op voorhand ervan verwittigd dat Borsbeke één van de betere voetballende ploegen uit de reeks is” aldus doelman Kenzo Allaert. “Dit bleek al van bij de aftrap het geval te zijn. Zij waren het meest in balbezit en drukten ons voor onze eigen zestien meter, met een aantal doelkansen als gevolg. Na een klein halfuur werd, na een discutabele fase, de bal op de stip gelegd en stond het 0-1. Ook daarna bleef Borsbeke veelal in balbezit en boden wij weinig weerbaarheid. We zijn dus met een ontevreden gevoel gaan rusten.”

“We zijn beter uit de kleedkamers gekomen” gaat Kenzo Allaert verder. “Plots waren wij in balbezit en voetbalden we enkele kansen bij elkaar waaruit we hadden moeten scoren. In plaats van 1-1 werd het jammer genoeg 0-2 door een afstandsschot waar ik geen verhaal tegen had. Kortom de eerste helft was slecht, de tweede was stukken beter. Het was al bij al een verdiende overwinning voor de bezoekers.”

“Zaterdag trekken we richting Beveren” blikt Kenzo Allaert vooruit. “Dit wordt alweer een match waar iedereen er voor 100%  zal moeten voor gaan. Vorig seizoen hebben we tweemaal van hen verloren en zij hebben zich nog serieus versterkt. Dit maakt hen dus tot favoriet voor deze wedstrijd.”

“Ik denk dat ons debuut in eerste provinciale redelijk goed was met twee overwinningen en twee gelijke spelen” stelt Kenzo Allaert. “De laatste drie matchen hebben we echter verloren waardoor we plots op een gedeelde twaalfde plaats staan. Het kan snel gaan in deze reeks.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – Heikant Zele