De voorbije speeldag wonnen de dames van Basics B van de buren van Condors B met 43-51. Na vijf speeldagen staan de Melseelse dames op een gedeelde tweede plaats. Het komend weekend hebben ze een weekje vrij, daarna moeten ze aan de slag tegen Houtem C.

Viënna Verschueren (Basics Melsele B (v)). Copyright: RV

“We voelden vrij snel dat dit een wedstrijd was die we konden, maar ook moesten winnen” aldus Viënna Verschueren. “Door af en toe balverlies te hebben en de vrij lakse verdediging gaven we bij momenten onze voorsprong uit handen. Gelukkig konden we op tijd reageren om zo opnieuw het verschil op het scorebord te maken.”

“We hebben nu een weekendje geen match, maar dat betekent zeker geen rust” gaat Viënna Verschueren verder. “De meeste speelster van onze ploeg spelen ook nog wedstrijden bij de U19 of dames A. Daardoor is het voor ons ook niet lastig om af en toe eens een onderbreking te hebben.”

“Onze ambitie met de dames B is om plezier te hebben in het basketbal” luidt het bij Viënna Verschueren. “Deze ploeg is ingeschreven als Z-ploeg. Dit beteken dat op het einde van het seizoen onze puntentelling wegvalt en we sowieso geen kampioen worden. Er is dus absoluut geen druk, maar uiteraard doen we er alles aan om onze wedstrijden te winnen. Uiteindelijk is winnen nog altijd leuker dan verliezen.”

Basketbal – 2de provinciale (V) – Basics Melsele B