E. Zele heeft op eigen veld fors uitgehaald tegen SV Sottegem. De Zelenaars openden al vlug de score via Maarten Cooreman. Diep in de eerste helft legde Yassin Badi de 2-0 ruststand vast. In de tweede helft dreven Maarten Cooreman, Stef De Bruyne en Wannes Van De Weghe de score op tot 5-0.

Qwopix Marijn De Keyzer Eendracht Zele Maarten Cooreman
Maarten Cooreman (Eendracht Zele). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“We zijn meteen scherp aan de wedstrijd begonnen” aldus captain Maarten Cooreman. “Eigenlijk hebben we Sottegem op geen enkel moment in de match laten komen. Na een paar minuten kwamen we al op voorsprong en dat maakte het makkelijker voetballen. Het was naar mijn gevoel veruit onze beste wedstrijd van het seizoen, iedereen speelde op niveau. Als je dan ziet dat onze keeper, Jan Van Den Abbeele, in de slotfase ook nog eens een penalty stopt, dan weet je dat op zulk een dag alles lukt.”

“Op de eerste helft van vorige week tegen Sint-Denijs na draait het de laatste weken sowieso al beter. Hopelijk kunnen we hierop verder bouwen en snel nog wat plaatsen winnen in het klassement. Op die manier kunnen we dan wat meer bevrijd spelen. Het zal alleszins een kwestie zijn van te blijven werken. Er is al eerder gebleken dat in deze reeks een mindere dag meteen afgestraft wordt.”

“Volgende week spelen we tegen Beveren. Dan zien we met Kristof Smet onze ex-trainer terug, waarmee we toch enkele mooie jaren hebben beleefd. Het wordt dus een blij weerzien, maar uiteraard liggen we er op gebrand om die wedstrijd te winnen. Wat ik hoorde is dat Beveren een stevig en moeilijk te ontwrichten geheel is. Zij zijn net overgekomen uit tweede en hebben hun start zeker niet gemist en met hun achterban wordt het alleszins een leuke wedstrijd. Als we het niveau van tegen Sottegem kunnen aanhouden dan maken we tegen Beveren alleszins veel kans.”  

Voetbal – 1ste provinciale (M) – E. Zele