Aangevuurd door zijn supporters heeft BBC Scheldejeugd Temse zaterdag de topper gewonnen tegen Sparta Laarne met 77-73. Hierdoor komen de Temsenaars, na acht speeldagen, aan de leiding in eerste provinciale. Na afloop waren er vreugdetaferelen te zien in sporthal Temsica.

Mathias Vermeulen (Scheldejeugd Temse). Copyright: RV

“We zijn in het eerste quart gelijk gestart, maar naar het einde toe waren we defensief niet aanwezig en lieten we Laarne een kloof maken van 16-23” analyseert coach Mathias Vermeulen. “In het tweede quart hebben we zeer sterk gespeeld en hebben we dat goedgemaakt, zowel aanvallend als defensief. We hadden doorlopend tien punten voorsprong, die we door ons sterk collectief spel zijn blijven behouden tot aan de laatste drie minuten van de wedstrijd. We dachten te snel dat we gewonnen waren en hebben ze nodeloos terug in de wedstrijd laten komen. Daardoor werd het nog heel spannend. Gelukkig is het niet zover gekomen.”

“In het begin van het seizoen gaf ik al aan dat we alleen naar onszelf moeten kijken. We moeten van niemand schrik hebben. We bekijken het wedstrijd per wedstrijd en dat doen we goed. De cohesie zit goed en dat maakt ons sterk. Sterker dan dat vrijwel iedereen had verwacht. Weinigen hebben dit scenario voorspeld, maar we hebben geen enkele wedstrijd gestolen. Het is natuurlijk zo dat ploegen anders naar ons gaan kijken. Dat mag ons niet beletten om gewoon te doen waarmee we bezig zijn. Het is leuk dat we dit aan de club kunnen aanbieden en dat met jongens van Temse en omstreken.”

“Het zou me verbazen moesten we door de andere ploegen nu plots als topfavoriet worden aanzien. We staan waar we staan en het is nu aan ons om die plaats te verdedigen. Het klopt dat de ploeg vorig seizoen moest knokken, maar toen al zag ik als toeschouwer dat deze ploeg tegen iedereen kon winnen en potentieel had.”

Basketbal – 1ste provinciale (M) – Scheldejeugd Temse