Zaterdagavond versloeg VKS Hamme-Zogge leider HRS Haasdonk B met 2-0. Het was kapitein Anas Sens die na de rust de score opende. Bijna halfweg de tweede helft legde Soufiane Zahriou de 2-0 eindcijfers vast. Het wordt nu uitkijken naar de Hamse derby tegen VK Robur.

Anas Sens (VKS Hamme-Zogge).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Naar mijn gevoel hebben we zaterdag onze beste wedstrijd van het seizoen gespeeld” klinkt het tevreden bij Anas Sens. “De eerste helft was dit nog zonder echte kansen, maar in de tweede helft zijn die er wel gekomen. Een tien minuutjes na de rust zijn we dan verdiend op voorsprong gekomen. Met nog twintig minuten op de klok hebben we deze voorsprong verdubbeld. Daarna heeft Haasdonk nog wel aangedrongen maar verder dan één kans, die naast ging, zijn ze niet gekomen. We hadden zelfs nog enkele kansen om de score nog verder uit te diepen. Ik vind dat deze overwinning meer dan verdiend is.”

“We pakken nu twaalf op twaalf en zijn klaar om naar Robur te trekken voor de derby. Afgaand op de resultaten kan je stellen dat beide ploegen in vorm zijn. Ik verwacht mij dus aan een leuke wedstrijd, die op het scherpst van de snee zal betwist worden.”

“We moeten durven toegeven dat we ondermaats aan de competitie begonnen zijn. Bovendien zat het ons soms ook gewoon wat tegen, daardoor kregen we dan ook wat minder dan wat we eigenlijk verdienden. Sedert enkele weken draait de ploeg terug goed, zo staat bijvoorbeeld onze organisatie goed. Hierdoor geven we weinig kansen weg en creëren we elke wedstrijd voldoende kansen. In het klassement staan we nog niet waar we willen staan, maar als we de huidige lijn kunnen doortrekken dan ben ik ervan overtuigd dat we ons doel zullen halen.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – VKS Hamme Zogge