In een spannende wedstrijd won Handbal Club Lokeren van opponent HC Eeklo met 39-35 en blijft daardoor het klassement aanvoeren in Liga 1. Volgend weekend nemen de Lokeraars het op tegen HC Welta Mechelen.

De mannen van HC Lokeren. Foto: RV.

“In Liga 1 stonden, met het duel tussen ons en HC Eeklo, de nummers één en twee tegenover elkaar” aldus coach Bert D’Hanis. “In deze absolute topper was de leidersplaats de inzet. In de Bekerwedstrijd tegen Eupen hadden onze jongens al mooie dingen laten zien, ze stonden dus op scherp.”

“HC Eeklo speelde snel en volwassen handbal en kwamen geregeld tot scoren. Evenwel tegen een Robin Lange en Sean Campbell, spelers die in vorm verkeren, had hun verdediging geen passend antwoord. Door onze snelle omschakeling stonden we bij de rust een drietal doelpunten voor.”

“Na de rust klampte Eeklo aan, maar gelukkig voor ons vonden ze geregeld een sterke Laurens Moens op hun pad. Aanvallend bleven we het gaatje vinden en de mandekking op Robin Lange werd vooral door Sean Campbell afgestraft. De wedstrijd eindigde met een score van 39-35, wat toch wel veel zegt over het aanvallende spel langs beide kanten. Ik denk dat iedereen het erover eens is dat het een leuke wedstrijd was met twee ploegen die ervoor hebben gestreden. Het voornaamste is natuurlijk dat de twee punten in Lokeren blijven.”

“Volgend weekend, op onze clubdag, nemen we het op tegen Welta Mechelen, die samen met ons gepromoveerd zijn uit Liga 2. We starten als favoriet, een rol die we niet uit de weg gaan. Zoals elke wedstrijd spelen we ons eigen spel en gaan voor eigen publiek en met al onze jeugdspelers er alles aan doen om de punten thuis te houden. Op die manier hopen we dan om de week daarna dan met een perfect rapport naar Sasja, het nieuwe nummer twee, te gaan.”

Handbal – Liga 1 (M) – Handbal Club Lokeren