Eind oktober stapte Ronald De Somviele op als T1 bij KSK Kallo. Het verschil in kijk op het voetbal met enkele spelers deed hem deze moeilijke beslissing nemen.

Ronald De Somviele (ex-T1 KSK Kallo).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

Sportregio.be: “Met wat heb je de laatste weken je vrije tijd ingevuld?”

Ronald De Somviele: “Ik heb nu wat meer vrije tijd voor mijn andere hobby’s. Dat is vooral kijken naar vogels, maar ook vogels fotograferen. Daarnaast ga ik ook al eens naar Anderlecht kijken en heb ik met enkele kameraden een online kaartgroepje. Dat zijn veelal ex-voetballers en samen vullen we één avond in de week met online kaarten.

Sportregio.be: “Heb je het voetbal niet te hard gemist en wat brengt je sportieve toekomst?”

Ronald De Somviele: “Ik heb ondertussen wel al enkele aanbiedingen en vragen gehad om opnieuw aan de slag te gaan als T1, dit zowel voor direct als voor komend seizoen. Ik ben daar niet op ingegaan omdat ik eigenlijk wel geniet van de extra vrije tijd en de andere zaken die ik nu kan doen. Op dit moment mis ik dus het voetbal nog niet echt, al kan dat uiteraard wel nog veranderen, afwachten dus maar. Bijgevolg kan ik moeilijk een antwoord geven in verband met mijn sportieve toekomst, al zit er zelf sporten niet echt meer in.”

Sportregio.be: “Volg je het voetbal in 2C nog en wat is je pronostiek voor het einde van het seizoen?”

Ronald De Somviele: “De uitslagen volg ik natuurlijk wel nog. Vrasene lijkt mij echt goed bezig, ik denk dat ze dit gaan volhouden. Onderaan is KV St. Gillis-D al veroordeeld en het lijkt mij dat zij samen met SKN Sint-Niklaas zullen zakken. Om de derde laatste plaats te vermijden zal het volgens mij nog een felle strijd worden tussen Sp. St.-Gillis-W., White Boys en Kemzeke. Aangezien ik verwacht dat Grembergen nog een opmars zal inzetten, ziet mijn pronostiek er als volgt: 1) Vrasene, 2) Grembergen, 3) Schoonaarde.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – KSK Kallo