Voor de twintigste speeldag trekt FC Lebbeke richting het nummer zeven, Bocholter. Na drie opeenvolgende nederlagen zou voorzitter René Mergan van FC Lebbeke graag nog eens een overwinning pakken.

FC Lebbeke-voorzitter René Mergan. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“We gaan er zeker alles aan doen om in de reeks te blijven”, vertelt voorzitter Mergan. “Uiteindelijk zit de groep goed, de sfeer zit goed, het zijn enkel de punten die ontbreken. Vorige week haalden we tegen Lille United voor de rust een achterstand op. We waren beter en namen het initiatief. Maar dan op de counter slikten we de 2-3. Vervolgens namen we wat risico’s om de gelijkmaker te maken, en eventueel nog te winnen. Spijtig genoeg kregen we uiteindelijk het deksel op de neus, met de 2-4 in de toegevoegde tijd.”
“We voetballen op zich goed, maar soms geven we iets te gemakkelijk een goal weg. En we komen moeilijk tot scoren. Maar kijk, het kan alleen maar verbeteren. Zo keren er ook enkele spelers terug na een blessure. De komende weken gaan cruciaal zijn. In onze reeks zakken de laatste twee en de derde laatste speelt eindronde. Het is onze betrachting om buiten die laatste drie plaatsen te eindigen.”

Met zeventien punten uit negentien wedstrijden staan de Lebbekenaren op de bevreesde derde laatste plaats. “In de komende vijftien wedstrijden gaan we toch nog 20 punten moeten halen denk ik. Er zullen tussen de 35 en 40 punten nodig zijn om in de reeks te blijven. En dat is zeker mogelijk. Zeker omdat de mentaliteit, de groep en de sfeer goed zitten. Het feit dat er een heel deel spelers volgend seizoen blijven maakt dit alles positief. De wedstrijden tegen rechtstreekse concurrenten als Beerschot B, Londerzeel, Turnhout en City Pirates gaan cruciaal zijn. Een beetje geluk is misschien hetgeen we nodig hebben om de klik te maken. Mogelijks zijn we voor deze reeks iets te braaf. Wat meer karakter in onze ploeg zou niet slecht zijn. Daar houden we naar volgend seizoen toe zeker rekening mee. We gaan proberen om mensen met ervaring in deze reeks aan te trekken.”

Er wordt dus achter de schermen hard gewerkt aan een ploeg voor volgend seizoen. “De volledige technische staf blijft, en er zijn ook al wat spelers die bijgetekend hebben. We hebben ook al een aantal spelers gecontacteerd die hun woord hebben gegeven voor volgend seizoen. En dit alles om een betere ploeg te maken voor het seizoen 2023-2024. Daarnaast houden we geen rekening met een plan B, of een degradatie naar derde nationale. Maar in voetbal kan alles natuurlijk. We rekenen op een verlengd verblijf in tweede nationale.”

Zetels De Man vind je terug in het industrieterrein Hoogveld in Dendermonde. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

René Mergan heeft al heel wat kilometers op de teller binnen FC Lebbeke. Maar daarnaast heeft hij ook een bedrijf, Zetels De Man. “Ik zit al 40 jaar in het bestuur waarvan ondertussen 23 jaar als voorzitter. Op het moment dat ik de zaak, Zetels De Man, overnam was die al één van de hoofdsponsors. En dat ben ik gebleven. We zitten in Dendermonde / Lebbeke, wat allemaal kort bij elkaar ligt. We zijn ook goed gekend. Zowel door de voetbal, de ouders, de spelers, de vriendinnen, hun familie,… . Het is een gekend item in Lebbeke en omstreken”, besluit René Mergan.