Met doelpunten van Curt Vercauteren en Marouane Laacheri won FC Vrasene de emotioneel beladen wedstrijd tegen SK Kemzeke. Hiermee totaliseert het team van coach Bryan Bultheel, na achttien wedstrijden, 41 punten. De komende zaterdag ontvangt Vrasene de buren van KSK Kallo.

Bryan Bultheel (KFC Vrasene).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Maandag was mijn nonkel én trouwe supporter Peter Van der Linden niet meer wakker geworden uit zijn slaap” aldus een emotionele Bryan Bultheel. “Hierdoor was de beleving naar de match toe ook helemaal anders. Zijn onverwacht en veel te vroeg overlijden heeft ervoor gezorgd dat ik de voorbije week even van de wereld weg was. Ik was ontroerd door mijn gasten hun wil en prestatie eergisteren. Toen onze kapitein Largo Konrad, voor de match, de groep toesprak en duidelijk stelde dat het eentje voor Peter zou worden met als enig doel de overwinning, brak ik. Op dat moment was het duidelijk dat zij alle registers zouden opentrekken.”

“We hebben Kemzeke onmiddellijk bij de keel gegrepen en wisten uiteindelijk in elke helft te scoren. Het was tweemaal een flankaanvaller die een spits bediende. Het eerste doelpunt is er gekomen toen thuisdoelman Van Den Branden een harde center van Maes in de voeten van Vercauteren devieerde. Die twijfelde niet, waardoor de 0-1 op het bord stond.”

“Na de rust viel het tweede doelpunt er na een geweldige rush van Dom. Deze bracht Laacheri in stelling en de 0-2 was een feit. We kunnen alleszins spreken van een verdiende zege met een heel emotioneel kantje.”

“Eigenlijk ben ik nog niet echt bezig met onze volgende matchen, we bekijken het wel van week tot week. Uiteraard weet ik dat er met Kallo thuis en de uitwedstrijd op Schoonaarde twee topwedstrijden aankomen. Maar los van de tegenstander willen we gewoon graag onze eigen reeks verder zetten. Onze 39 op 45 is ongezien, de spelers moeten hier van genieten.”

“Ik kan je verzekeren dat de periodetitel absoluut niet in de hoofden speelt van onze spelers. Uiteindelijk is dat toch maar een papieren titel. Zoals ik al eerder zei, we werken verder match per match, week na week. Ondertussen doen we er alles aan om zoveel mogelijk mensen blij te maken, ook ergens mijn nonkel ongeacht van waar hij toekijkt.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – KFC Vrasene