Voor streekrenster Meg De Bruyne was het zaterdag volop genieten in de Flandriencross te Hamme. Bij deze thuiscross, haar ouderlijke thuis is op amper enkele kilometers van het parcours, waren er heel wat supporters afgezakt. En gisteren won ze de B-cross in Meer.

Meg De Bruyne (Proximus – Cyclis – Alphamotorhomes CX Team).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Het Hamse parcours was tof maar ook wel zwaar”, legt De Bruyne uit. “Dankzij een fantastisch publiek heb ik getracht om het beste van mezelf te geven, al was dat niet evident. Alles bij elkaar was ik wel tevreden met mijn wedstrijd. Een cross in eigen gemeente is sowieso wel iets speciaal. Vroeger had ik daar meer stress voor. Maar ik ben intussen al wat ouder en wijzer geworden. Nu is het voornamelijk genieten van het feit dat ze overal langs het parcours mijn naam roepen.”

Meg De Bruyne vloog als het ware over het parcours in Hamme.
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“In Meer heb ik mijn weekend goed afgesloten. Van bij de start nam ik de leiding, en die heb ik niet meer afgegeven. Ik kon iedere ronde enkele seconden verder wegrijden. Het parcours ginds was iets veranderd, maar nog steeds ideaal voor mij. Het was veel draaien en keren, op en af, en dan nog een vrij lange zandstrook waar er gelopen moest worden. En het was daar dat ik iedere rond het verschil kon maken. Met die overwinning in Meer op zak mag ik tevreden terugblikken op mijn weekend.”

Meg De Bruyne (Proximus – Cyclis – Alphamotorhomes CX Team).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Door het WK in Tabor volgend weekend is het voor mij een wedstrijdvrije week en gewoon even verder trainen. Mijn volgende race is pas op 7 februari in Maldegem. Voor dat WK hoop ik dat het bij de vrouwen lang spannend blijft, zoals in Hoogerheide. Mijn pronostiek is Van Empel op één, gevolgd door Brand en Alvarado”, besluit De Bruyne.