Met doelpunten van Takx en Rufai (Kieldrecht) en twee van Alkoubai (Kallo) eindigde de derby tussen KSK Kieldrecht en KSK Kallo in een 2-2 gelijkspel. Zaterdag neemt Kallo het op tegen SK Kemzeke.

Logo KSK Kallo (RV).

“Het had anders kunnen lopen, maar, na afloop van de match kunnen we zeggen dat dit een terechte uitslag is” vertelt T1 Christof De Schepper. “We hadden onze focus gelegd op een snelle omschakeling en dat bleek te werken, want op een assist van Klackson openden we via Alkoubai de score. Kort voor de rust werd er echter aan de verkeerde kant gedekt en stond het 1-1.”

“In de tweede helft was er iets meer druk van de thuisploeg, maar via de omschakeling leverde Fadil Ramici een gemeten voorzet af en die werd binnen gekopt door alweer Alkoubai. Helaas begon er toen een ‘tweeman-show’ van de leiding, iets wat ik in zovele wedstrijden hoor. Mijn collega zal dit ongetwijfeld kunnen beamen, maar een ingebeelde fout werd plots een strafschop. In dat tumult werd heel licht tweemaal geel gegeven aan Alkoubai. Ik vroeg hierop om uitleg en kreeg ook een rode kaart. Dat was nog niet voldoende want een paar minuten later kreeg ook Williams een tweede onterechte gele kaart, waardoor we met negen spelers verder moesten. Gelukkig hebben we dit met negen man kunnen volhouden. Op zich ben ik blij met dit resultaat, maar achteraf bekeken zat er meer in.”

“Tegen Kemzeke moeten we het stellen zonder Olivier Van Overtvelt, die voor acht weken op stage vertrekt, maar ook zonder de geschorsten Willams en Alkoubai. We hebben na de 0-5 nederlaag uit de heenronde nog iets recht te zetten. Ik vertrouw alleszins op de drie vervangers. Uiteraard weten we dat Kemzeke voor de matchen van de waarheid staat en bijgevolg alles zal geven. Wat ons betreft gaan we zeker voor een goed resultaat spelen.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – KSK Kallo