In de strijd voor een play-offticket boekte VC Oudegem A een belangrijke 2-3 zege tegen rechtstreeks concurrent VDK Gent. Met matchen tegen Haasrode-Leuven, Charleroi en Roeslare wachten hen nog drie belangrijke opdrachten.

Coach Fien Callens (VC Oudegem A).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Het is inderdaad belangrijk dat we zowel tegen Asterix als tegen VDK Gent punten hebben gepakt” aldus coach Fien Callens. “Als ons dat niet was gelukt dan was het met het oog op Play-off 1 over en uit geweest. Met ons drie op zes tegen twee ploegen uit de Belgische top van het damesvolleybal blijven we in de running. Ik ben dan ook best tevreden.”

“Komend weekend nemen we het op tegen Haasrode-Leuven en uiteraard gaan we voor volle drie punten” klinkt het strijdlustig  bij Fien Callens. “Het klopt dat we in de heenronde tegen hen met 0-3 hebben gewonnen. Het is een team dat na dit seizoen stopt in de Liga, de speelsters willen er natuurlijk voor blijven gaan. Het lijkt misschien evident om daartegen punten te pakken, maar dat is het zeker niet. Ik verwacht dan ook dat zij heel gebeten aan de opslag zullen verschijnen.”

“Met wedstrijden tegen Leuven, Charleroi en Bevo Roeselare spelen we op zeven dagen drie wedstrijden” gaat Fien Callens verder. “Gelukkig spelen we driemaal thuis zodat we geen verre verplaatsingen moeten maken zoals bijvoorbeeld naar Charleroi. Deze laatsten doen nog volop mee voor de eerste plaats, maar ook Bevo Roeselare is sterk bezig. Het is dan ook van enorm groot belang om tegen Leuven de drie punten te pakken.”

“Ook de ploegen die voor ons staan hebben nog een aantal onderlinge confrontaties voor de boeg. Het kan nog alle kanten op, ik denk dat we na dit weekend kunnen beginnen rekenen. Voor een plaats in de play-off liggen nog veel mogelijkheden open. Ik denk dat veel zal afhangen van de vorm van de dag en misschien ook wel van een tikkeltje geluk. Ik kijk er alleszins naar uit. In het verleden waren de ploegen voor de play-offs al een tijdje op voorhand zeker van hun plaats, het is nu het eerste jaar dat we daarmee geconfronteerd worden.”

“Door de inbreng van buitenlandse speelsters hebben een aantal ploegen zich versterkt. Ik ben dan ook fier dat wij, met alleen Belgische speelsters, kunnen concurreren tegen deze teams. Het wordt uiteraard steeds moeilijker om die concurrentie aan te gaan, we zien wel wat de toekomst brengt.”

Volleybal – Liga (V) – VC Oudegem A dames