De derby tussen Svelta Melsele B en FC Bosdam eindigde in een 2-1 overwinning voor de thuisploeg. Het waren nochtans de bezoekers die kort voor de rust 0-1 voor kwamen langs Jaan Heyrman. Na de herneming zette Tor Van Moere de bordjes opnieuw in evenwicht. In de slotfase van de wedstrijd scoorde Norick De Cleene de winninggoal.

Tor Van Moere (Svelta Melsele B). Foto: Eric Westerlinck.

“De wedstrijd tegen Bosdam stond, na onze nederlaag in de heenronde, met rood aangestipt” aldus Tor Van Moere. “Iedereen wist wat ons te doen stond in deze beladen derby en dat was winnen. Na onze overwinning, kijk ik hier dan ook positief op terug.”

“Het derbygevoel was zeker aanwezig, de supporters waren op post en kregen een aardige pot voetbal aangeboden waarin op bepaalde momenten pittige duels werden uitgevochten. Van bij het begin lag het tempo zeer hoog. Zonder veel doelgevaar nam Bosdam in het openingskwartier de bovenhand. Er waren wel een tweetal kansen van Gianni Peeters, maar onze doelman Renzo Lenjou stond pal. Dit was voor ons het sein om wakker te worden. Jammer genoeg werd bij ons een inworp slecht weggewerkt en met een volley in het dak van het doel opende onze ex-teamgenoot Jaan Heyrman de score.”

“We gingen dan ook met een achterstand de rust in, maar ik had steeds het gevoel dat er nog niks verloren was. Onze ploeg is dan ook ervaren en veerkrachtig genoeg om een achterstand om te buigen en dat gebeurde ook. Na een dubbele wissel en enkele verschuivingen wist Bosdam van geen hout pijlen meer te maken. Na een mooie aanval scoorde ik de gelijkmaker en was alles te herdoen. Bosdam vond hierop geen antwoord en zelf konden we aanvankelijk onze kansen niet benutten. In de slotfase zag ik De Cleene aan de tweede paal en die kon mijn voorzet binnenschuiven. We hielden dan ook terecht de drie punten thuis.”

“Komend weekend verwacht ik mij tegen een te duchten Dendermonde aan een zeer pittige match. In vergelijking met het begin van het seizoen is dit een ander Dendermonde. Na hun mindere reeks zullen zij ongetwijfeld de draad terug willen oppikken. Ik verwacht mij aan een open match tussen twee teams die vol voor de overwinning zullen gaan.”

 “Voor mij persoonlijk is het mijn eerste seizoen in derde provinciale E. Maar ik denk dat het aan de top van het klassement nog nooit zo spannend is geweest. We zijn aan een rustig seizoen bezig en spelen bij momenten mooi voetbal. In de rangschikking staan we op een knappe zesde plek, op drie punten van de leider. Er is geen enkele druk, maar alles wat we winnen is bonus. Je mag er gerust in zijn dat voor ons elk resterende match een finale zal zijn. Wie weet waar dit sprookje eindigt, maar een eindrondeticket is zeker haalbaar. Ik kijk uit naar het eindklassement, maar ik denk dat we ons aan een thriller mogen verwachten.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – Svelta Melsele B