In tweede provinciale A boekten de Sinaai Girls A een deugddoende overwinning tegen Svelta Melsele B. Met doelpunten van Zohra Lernout, Kaelynn De Nys (2), Zita Laroy (2) en Carla Kadiamba boekten de Sinaai Girls een ruime 1-6 overwinning. De volgende match staat pas gepland op 14 april tegen het nummer twee FC St. Martens-Latem.

Kaelynn De Nys (Sinaai Girls A – dames). Foto: RV.

“Tegen Melsele zaten we van in het begin goed in de match” aldus Kaelynn De Nys. “Sinds kort spelen we een ander systeem en daardoor hebben we meer grip op het middenveld van de tegenstander. Op die manier creëren we zelf ook meer kansen. Zo hadden we eigenlijk ook de match tegen Zwijnaarde moeten winnen, jammer genoeg slikten we net na een blessurebehandeling een cruciaal tegendoelpunt. Deze match eindigde trouwens een beetje in chaos na een neusbreuk van één van onze speelsters.”

“Bij aanvang van het seizoen hadden we inderdaad gedacht om hoger te staan in het klassement. Eigenlijk hadden we meer punten moeten hebben, maar doordat we het jongste team in de reeks hebben ontbreekt het ons op bepaalde momenten een beetje aan ervaring. Er zit alleszins veel potentie in ons team, maar we hebben het soms moeilijk tegen teams die vanuit het duel spelen. Het is een gegeven dat we voetballend meestal beter zijn, maar als het op kracht op aankomt moeten we nog vaak het onderspit delven. Dat neemt niet weg dat we in ons volgende match op Latem hopen om toch een punt mee te nemen. Onze volgende tegenstander is trouwens ook een voetballende ploeg en normaal gezien ligt ons dat beter. Uiteraard zijn we er ons van bewust dat het niet makkelijk zal worden.”

Voetbal – 2de provinciale A (V) – Sinaai Girls A