In de play-downs van tweede provinciale won BBC Eksaarde met 56-57 van Houtem B. Na elf wedstrijden voert BBC Eksaarde de rangschikking aan, al tellen ze evenveel punten dan hun volgende tegenstander Gembas Knesselare. In het begin van de maand won Eksaarde, in eigen huis, met ruim verschil van Knesselare. Toch is men best op zijn hoede tegen een ploeg die een openstaande rekening wil vereffenen.

Het team van BBC Eksaarde onder leiding van coach Roel Eyckerman. Foto: RV.

“De wedstrijd van komende zaterdag op Gembas Knesselare wordt een sleutelwedstrijd in onze play-downs” aldus Roel Eyckerman. “Ik verwacht mij aan een heel lastige wedstrijd, wetende dat zij thuis steeds versterkt worden door spelers van hun A-ploeg. Bovendien hebben we het dit seizoen heel moeilijk om op verplaatsing een goed resultaat neer te zetten.”

“Door onze recente, weliswaar nipte, overwinningen deden wij de laatste weken een goede zaak. Dat neemt niet weg dat door het rare competitieformat het, in de strijd voor het behoud, spannend zal blijven tot de laatste wedstrijd. Om te weten hoeveel dalers er effectief zijn, zijn we namelijk afhankelijk van de landelijke reeksen. Volgens de huidige stand zouden maar liefst zes van de acht ploegen in de play-downs degraderen. We gaan er alles aan doen om ons behoud in tweede provinciale te verzekeren.”

Basketbal – 2de provinciale (M) – BBC Eksaarde