De dames van Nidak beleven duidelijk een moeilijk seizoen. Het voorbije weekend verloren ze voor de tweede week op rij met 3-2. Na de Paasvakantie wachten hen nog wedstrijden tegen Kruikenburg Ternat en Brabo Antwerpen. We hadden hierover een gesprek met coach Ivo De Mulder.

Ivo De Mulder (VC Nidak Nieuwkerken). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Jammer genoeg is het al de tweede week op rij dat we in de tiebreak verliezen met het kleinste verschil” klinkt het bij Ivo De Mulder. “Dat voelt echt wel wrang aan. “Twee weken geleden was het tegen Vlamertinge eerder een onverwacht punt. Tegen Tchalou hadden we vooraf toch wel op iets meer gehoopt.”

“Tchalou speelde de voorbij speeldag wel met drie speelsters die in de kern van hun A-ploeg zitten. Als je dat ziet, dan weet je dat het moeilijk wordt. Bij momenten hebben we op een heel hoog niveau gespeeld, maar het was net niet constant genoeg.”

“Bij de tea break stonden we op een bepaald moment 12-6 achter en zijn we erin geslaagd om terug te komen tot 13-13. Het is dan dubbel jammer dat je dan net niet dat tikkeltje geluk hebt om die zege binnen te halen.”

“Op twee speeldagen voor het einde van de competitie staan we één punt voor op Gent, we hebben ons lot dus terug in eigen handen. We gaan er de twee laatste wedstrijden alles aan doen om deze in ons voordeel te doen eindigen. Op die manier kunnen we ons verblijf in tweede nationale verlengen.”

Volleybal – 2de nationale(V) – VC Nidak Nieuwkerken