In de strijd voor het behoud boekte SK Kemzeke een belangrijke zege tegen VK White Boys. Met doelpunten van Lothar Ottevaere en Jonas Sinnaeve won het met 2-0 en voegde zo drie punten toe aan zijn puntensaldo. Met wedstrijden tegen Rangers Opdorp, SK Kieldrecht, FC Sp. Sint-Gillis-Waas en FC Moerbeke wacht hen alvast nog een stevig competitie-einde.

Logo SK Kemzeke (RV).

“In de strijd tegen de degradatie hebben we gedaan wat we moesten doen, namelijk winnen” stelt Jonas Sinnaeve. “We hebben naar mijn gevoel een sterke collectieve prestatie neergezet en hebben deze wedstrijd verdiend gewonnen. In de eerste helft heeft White Boys wel tweemaal het doelhout geraakt, maar we zijn nooit in de problemen gekomen.”

“Met een prachtige individuele actie bracht Lothar Ottevaere ons na een halfuur op voorsprong. In de tweede helft heb ik zelf de 2-0 gescoord, na een goed uitgemeten voorzet van Ronald Meeus. White Boys heeft dan nog meet een eindoffensief geprobeerd om het tij te keren, maar al bij al hebben we match op een rustige manier kunnen uitspelen.”

“Met winst tegen KV Sint-Gillis en nu tegen White Boys komen we voorlopig op een veilige plaats te staan. Met zeven punten meer dan Sint-Niklaas en acht op White Boys hebben we een uitstekende zaak gedaan. Iedereen weet natuurlijk dat er onderaan in de rangschikking, op het eind van het seizoen, nog heel wat kan gebeuren. Om een rustig seizoeneinde te hebben zullen we in de resterende wedstrijden zelf ook nog wat punten moeten sprokkelen.”

Als we op ons elan van de voorbije wedstrijden kunnen doorgaan, dan moeten we zeker in staat zijn om iets te rapen op Rangers Opdorp. Uiteraard beseffen we dat dit zeker niet gemakkelijk zal worden.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – SK Kemzeke