Korte berichten voetbal: 2de en 3de afdelingen

Voetbal – 2de afdeling B – FC Lebbeke: de Lebbekenaars  hebben voor volgend seizoen hun licentie te pakken. Voor volgend seizoen trokken ze alvast Rik Impens aan, die na zeven jaar het Nederlandse Hoek verlaat. Hij was eerder aan de slag bij AA Gent, Roeselare en VW Hamme. Ruben Kesteleyn maakt de overstap van Cappellen. Hij genoot zijn opleiding bij Beerschot, waarna hij naar Rupel Boom verkaste. De 20-jarige Benjamin Gake maakt de overstap van SK Londerzeel. Aanvaller Rik De Kuyffer (25) komt de Lebbeekse aanvalslijn versterken en maakt de overstap van VW Hamme.

Voetbal – 3de afdeling A – VW Hamme: De Wuitens versterken zich voor volgend seizoen met Louis Thyssen (20) en Joachim Van Damme (32), beide spelers maken de overstap van KVV Zelzate. Thyssen is een jeugdproduct va FC Sp. Sint-Gillis-Waas. Van Damme was eerder aan de slag bij SK Beveren, KV Mechelen en Standard.

Korte berichten voetbal: 2de provinciale

2P C Voetbal – SK Kallo: doelman Lennert Braem liep zondag in de thuiswedstrijd een enkelbreuk op, in een duel met een bezoekende speler van KFC Moerbeke. De wedstrijd lag hierdoor in de eerste helft een halfuur stil. Lennert Braem diende afgevoerd te worden met de ambulance naar het ziekenhuis.

2P C Voetbal – FC Sint-Gillis-Waas: Koen De Brabander die kort voor de jaarwisseling werd aangesteld als T1 heeft deze week, na de verliesmatch tegen Grembergen, zijn ontslag gekregen. Hij wordt vervangen door Tom Van den Bossche, met Bert Van Doorsselaer als T2.

Korte berichten voetbal: 3de provinciale

3P Voetbal – Robur: Aangezien T1 Andy Marin na dit seizoen de club verlaat werd gezocht naar een opvolger. De club bereikte inmiddels een overeenkomst met Filip Strobbe. “Dit is de derde keer dat ik bij Robur trainer wordt” aldus Filip Strobbe. “Ik ben begonnen als T2 onder Marc Behiels. Nadien ben ik teruggekeerd na Sinaai, HRS Haasdonk en Kemzeke. Ik maak nu de overstap van SVE Bazel, waar ik een schitterende groep achterlaat.”

3P Voetbal – SVE Bazel: de club moet voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe T1 aangezien Filip Strobbe na reeksgenoot Robur vertrekt.

4P Voetbal – FC Daknam: voor de uitwedstrijd tegen VOS Reinaert op 1 april zijn Branco Van Theemse  en Tristan Berthels nog steeds geblesseerd. Jens De Beule is geschorst. Jarni Putteman is op weekend. Stijn De Wilde is geschorst.

Korte berichten basketbal

BBC Scheldejeugd Temse B: de ex-scheepsbouwers nemen het op zaterdag 30 maart, in sporthal Temsica, om 19.00u op tegen Hotshots Destelbergen B. Zij maken nog kans om promotie naar derde provinciale en doen dan ook een oproep om hen te komen steunen.

BBC Panters Baasrode: Michiel Tieleman neemt volgend seizoen de B-ploeg en de U21 onder zijn hoede. De 22-jarige center Saliou Seye (2.07m) komt volgend seizoen de A-kern versterken. Hij komt over van Bavi Vilvoorde. Headcoach Wim Van Poucke zal volgend seizoen bijgestaan worden door Dylan Hofkens.