Door het forfait van FC Orly had WS Sombeke vorige week een vrij weekend. Morgen nemen ze het op tegen kampioen Blauw Wit. Het wordt uitkijken of de Sombekenaars zich voor als toch nog kunnen plaatsen voor de eindronde. Ze hebben evenwel hun lot niet meer in eigen handen.

WS Sombeke-coach Guy Ringoot. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Bij aanvang van de competitie was het doel om tot en met de laatste speeldag mee te strijden voor een eindrondeticket” stelt Guy Ringoot. “Het behalen van die eindronde wordt inderdaad een andere zaak. FC Sint-Niklaas is een sterk geheel en kan in eigen huis altijd nog iets meer.”

“Door het forfait van FC Orly hebben we de drie punten in de schoot geworpen gekregen, dit is een zeer spijtige zaak. Dat was onze laatste thuismatch en de kans was toch wel bijzonder groot dat we die winnend gingen afsluiten. Dat geef je toch niet graag uit handen. Wij mij kent weet dat ik zulke wedstrijd in het rood aanduid, dat zijn namelijk de wedstrijden die gevolgd worden door een feestje.”

“Zondag bekampen we een ongeslagen Blauw-Wit, dat is absoluut geen sinecure, zeker gezien de lijst van afwezige spelers. Het zijn er teveel om op te noemen. Dat ik alweer een enorm moeilijke puzzel mag leggen behoort nu eenmaal tot de job. Er volgt zeker een blij weerzien met coach Geert Mariman, het was enkele seizoenen geleden prettig om met hem samen te werken op VKS Hamme-Zogge.”

“Al bij al zijn we tevreden met competitieverloop. Jammer genoeg pakten we een nul op negen op het moment dat we op de tweede plaats stonden. Daarna hebben we constant geschommeld tussen plaats vijf en plaats zeven. We hebben veel punten gehaald tegen de ploegen die voor ons staan, ik wil hier meteen aan toevoegen dat die ploegen het evenzeer verdienen om het felbegeerde eindrondeticket te bemachtigen.”

“Als ploeg hebben we er alles aan gedaan om zo goed mogelijke resultaten te behalen. Het is uiteraard logisch dat wij als team hier en daar ook een steekje lieten vallen. Als coach mis ik bij momenten ambitie en consistentie bij de club. . Een goed seizoen draaien, de eindronde halen en de werkelijke ambitie hebben om te promoveren, daar komt enorm veel bij kijken. Bijna alle details moeten dan in orde zijn of meezitten.”

“Mijn persoonlijke conclusie luidt dan ook: het was en is een spannende belevenis in deze reeks. We hebben ons alweer tien maanden geamuseerd en een bonus is welkom. Uiteraard gaan we er morgen nog één keer alles aan doen om met WS Sombeke een gooi te doen naar de drie punten.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – WS Sombeke