Voor de uitwedstrijd naar Vlaamse Ardennen moest Bart De Keersmaecker puzzelen om een team tussen de lijnen te krijgen. Toch was het verrassend dat de einduitslag 6-2 luidde, na minder dan veertig minuten keken de Waaslanders zelfs al tegen een 5-0 achterstand aan. Het is nu afwachten hoe deze namiddag de loting voor de eindronde er uitziet.

HRS Haasdonk A. Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“We hebben verloren van een toch wel erg gretig Vlaamse Ardennen” blikt Bart De Keersmaecker terug. “Zij hadden nog punten nodig voor het behoud en stonden voor het eerst sedert lang volledig. Je mag niet vergeten dat zij voor aanvang van de competitie een top drie plaats ambieerden.”

“Wij van onze kant misten naast de vier geschorsten, nog steeds een aantal geblesseerden. Voor de start van de competitie had we een kern samengesteld van twintig veldspelers en twee doelmannen. Hiervan ontbraken er maar liefst acht, geen enkele ploeg kan dit zo maar opvangen. Op de bank zaten drie spelers van geboortejaar 2006. Ik heb inderdaad moeten puzzelen en spelers op andere posities zetten dan waar ze gewoonlijk spelen. Ik had echter geen andere keuze.”

“Voor de eindronde recupereer ik alvast drie van de vier geschorsten. Het is natuurlijk jammer dat men bij de bond nog steeds niet weet hoe het er in de eindronde gaat uitzien. Met alle respect maar Vlaamse Ardennen is nu pas zeker van het behoud, maar ze spelen wel de eindronde. Dat is op zich toch lachwekkend. Zou het niet logischer zijn dat men zou stellen dan men pas aan de eindronde kan meedoen als men over een licentie beschikt en bijvoorbeeld in het klassement in de linkerkolom of bij de eerste tien moet eindigen.”

“Wat onszelf betreft starten we inderdaad met ambitie aan de eindronde. Vanuit de club mag men overgaan, maar moet men niet. Het zijn vooral de spelers zelf die willen overgaan, zij hebben vorige week gretigheid getoond en ze gaan dan ook met diezelfde ingesteldheid naar de eindronde.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – HRS Haasdonk